Top

Θεοδωρικάκος: H αστυνομία είναι έτοιμη να παρέμβει σε ένα- δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα

Το κείμενο του Αντιπρύτανη για τις απειλές κατά του Πρύτανη του ΑΠΘ.

Parallaxi
θεοδωρικάκος-h-αστυνομία-είναι-έτοιμη-866225
Parallaxi
Εικόνα: SOOC

«Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, με πράξεις, ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή στο δικαίωμα φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων στα πανεπιστήμια να αισθάνονται ασφαλείς», συνέχισε.

Αναφορικά με τις απειλές που δέχεται ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως δεν έχει κανείς δικαίωμα «να εμποδίζει τον Πρύτανη να φτιάξει εκεί βιβλιοθήκη».

«Οι απειλές που εκτόξευσαν αυτοί οι άγνωστοι περιθωριακοί τύποι δεν μπορεί να έχουν κανένα αποτέλεσμα» είπε ακόμη μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως σημείωσε, θεωρεί πως δεν υπάρχει κανένα δημοκρατικό κόμμα του κοινοβουλίου που να μην είναι αντίθετο σε αυτές τις «αλαζονικές συμπεριφορές, που είναι προκλητικές και φασιστικές».

«Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, με πράξεις, ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή στο δικαίωμα φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων στα πανεπιστήμια να αισθάνονται ασφαλείς», τόνισε.

Παράλληλα, είπε πως ενισχύεται η συνεργασία της αστυνομίας με όλα τα πανεπιστήμια της Ελλάδας και ότι υπάρχουν σχέδια ασφάλειας που πρέπει να έχει κάθε ίδρυμα.

«Εκπαιδεύουμε τις ομάδες προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ξεκινά τώρα και θα διαρκέσει τέσσερις μήνες η εκπαίδευση τους», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η κατάσταση έχει βελτιωθεί σχετικά με το παρελθόν. Σε ένα – δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα που φέρεται να υπάρχει κάποια αντίστοιχη συμπεριφορά η αστυνομία είναι έτοιμη, εάν κληθεί, να παρέμβει».

Ξεκάθαρη θέση παίρνει και ο Αντιπρύτανης 

Κείμενο για τις απειλές κατά του Πρύτανη δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο  ο αντιπρύτανης οικονομικών, προγραμματισμού και ανάπτυξης και Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ Χαράλαμπος Φείδας.

Παρακάτω η δημοσίευση του Χαράλαμπου Φείδα:

«Τέτοιου είδους επαίσχυντες ενέργειες απειλών κατά της ζωής, στοχοποίησης προσώπων, προπηλακισμών και άσκησης λεκτικής  βίας έχουν καθαρά ως στόχο την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό για την παρεμπόδιση ενός ζωτικού τεχνικού έργου για τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. που αφορά στην δημιουργία της ενοποιημένης Βιβλιοθήκης της Σχολής, ενός έργου που θα εξυπηρετεί 5.000 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες και 350 μέλη του διδακτικού προσωπικού.

Η δράση μειοψηφικών αλλά δυναμικών ομάδων μέσα στα πανεπιστήμια, οι οποίες προσπαθούν να επιβάλουν τη «μοναδική αλήθεια» τους με βίαιες ενέργειες και απειλές, συντηρεί ένα κλίμα ανασφάλειας, φαλκιδεύει την ακαδημαϊκή ελευθερία, παρεμποδίζει τη λειτουργία των Α.Ε.Ι. και υποβαθμίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο. Οι ομάδες αυτές δεν έχουν καταλάβει ότι με τις ενέργειές τους αυτές βάζουν απέναντί τους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, την κοινωνία ολόκληρη. Η δημοκρατία, όμως, δεν είναι έρμαιο φασιστικών και μαφιόζικων πρακτικών και έχει τον τρόπο να προστατεύει τους θεσμούς και τη λειτουργία τους».

Με πληροφορίες από τον Ant1 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα