Ελλάδα

Θεοδωρικάκος: Η εγκληματικότητα μειώθηκε κατά 30%

Έτοιμη για να αναλάβει δράση η πανεπιστημιακή αστυνομία από το νέο ακαδημαϊκό έτος, είπε ο υπουργός

Parallaxi
θεοδωρικάκος-η-εγκληματικότητα-μειώ-904998
Parallaxi

Σχετικά με τον αγώνα της αστυνομίας για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος αλλά και το αιματηρό περιστατικό στα Κάτω Πατήσια, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός εξήγησε πως μετά το τέλος της καραντίνας του κορονοϊού αυξήθηκε η εγκληματικότητα και οι παράνομες πράξεις σε όλο τον κόσμο.

«Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά και στην Ελλάδα» συμπλήρωσε και επισήμανε πως «έχουμε ενισχύσει την παρουσία της ελληνικής αστυνομίας και στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας και σε ολόκληρη την Αττική». Τόνισε, στη συνέχεια, πως καθημερινά 2.500 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών βρίσκονται στους δρόμους, δίπλα σε όλους τους πολίτες, σε όλες τις γειτονιές.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η ελληνική Αστυνομία κάνει με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά της, ανταποκρίνεται αποτελεσματικά και αυτό φάνηκε και το προηγούμενο Σάββατο» δήλωσε ο υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα για άλλη μία φορά δημοσίως την ικανοποίησή του για τον τρόπο που αντέδρασαν οι δύο αστυνομικοί αλλά και ολόκληρη η ΕΛ.ΑΣ στη συμπλοκή στα Κάτω Πατήσια.

«Η αστυνομία συλλαμβάνει τους κακοποιούς όμως η Δικαιοσύνη τους αφήνει ελεύθερους» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε πως από 1 Σεπτέμβρη μέχρι 30 Ιουνίου έχει μειωθεί κατά 30% η εγκληματικότητα, συγκριτικά με την ίδια εποχή πριν την καραντίνα του κορονοϊού.

Τι είπε για το ενδεχόμενο αύξησης του μισθού των αστυνομικών

Αναφορικά με τον Έβρο, ο υπουργός δήλωσε πως η απειλή στην περιοχή είναι καθημερινή.

«Υπολογίζω ότι περίπου 1000 παράνομοι μετανάστες καθημερινά προσπαθούν να μπουν από τον Έβρο στην Ελλάδα, παράνομα. Η ελληνική Αστυνομία είναι εκεί, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο» προσέθεσε.

Συνεχίζοντας, όπως είπε ο υπουργός, από την αρχή του έτους έχουν αποτραπεί 90.000 εισαγωγές παράνομων μεταναστών και έχουν γίνει πάνω από 500 συλλήψεις παράνομων διακινητών.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο αύξησης του μισθού των αστυνομικών, ο υπουργός απάντησε πως «αυξήσαμε με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του υπουργού Οικονομικών, το όριο για πληρωμή νυχτερινές ώρες των αστυνομικών, το οποίο από τις 48 ώρες ανεβαίνει στις 64».

Τέλος, ο υπουργός μιλώντας για την παρουσία της Αστυνομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια, δήλωσε πως οι ομάδες έχουν εκπαιδευτεί και είναι έτοιμες να κάνουν πράξη τον σχεδιασμό που έχει η ελληνική Αστυνομία, με το που ανοίξουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Πηγή: in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα