Ελλάδα

Θεοδωρικάκος: Όπου έχει παρέμβει η ΕΛ.ΑΣ. το έκανε για να αποδώσει τα πανεπιστήμια στους φοιτητές

«600 νέοι αστυνομικοί στην Αττική»

Parallaxi
θεοδωρικάκος-όπου-έχει-παρέμβει-η-ελ-α-480252
Parallaxi

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι η κατασκευή του Φράκτη στον Έβρο και στα 140 χλμ των συνόρων της χώρας και της ΕΕ με την Τουρκία, ενώ ξεκινά άμεσα η κατασκευή του δεύτερου τμήματος μήκους 35 χλμ., δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Η επέκταση του Φράχτη στον Έβρο για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών, είναι ένα θέμα ασφάλειας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη», επισήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος αύριο Σάββατο, θα φιλοξενήσει στην Αλεξανδρούπολη 27 πρέσβεις από χώρες της ΕΕ, χώρες συνδεδεμένες με τη συνθήκη Σένγκεν και την Βρετανία για να τους ενημερώσει για την κατάσταση στην περιοχή.

Όπως είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στόχος είναι να έχουν πλήρη γνώση της οξύτητας και του μεγέθους του προβλήματος που υπάρχει στον Έβρο με την παράνομη μετανάστευση και τη σκληρής δουλειά που γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία, το ελληνικό κράτος και τους κατοίκους του Έβρου.

«Όλοι οι Ευρωπαίοι πρέπει να έχουν πλήρη συνείδηση πόσο οξύ και μεγάλο είναι το πρόβλημα, πόσο σκληρή δουλειά κάνει η ΕΛ.ΑΣ., το ελληνικό κράτος και οι κάτοικοι του Έβρου για να αποκρούσουν αυτή την επίθεση που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Θύμισε ότι το 2022 απετράπη η είσοδος 260.000 παράνομων μεταναστών, ενώ συνελήφθησαν περισσότεροι από 1450 διακινητές. Επίσης, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα για μια ακόμη φορά να ζητήσει συγγνώμη από τους αστυνομικούς που φυλάνε τα σύνορα, για την υπόθεση fake news της «μικρής Μαρίας» που ο ίδιος και το κόμμα του είχαν υιοθετήσει.

Όσον αφορά τον φράχτη, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι το ΚΥΣΕΑ έχει αποφασίσει να καλύψουμε όλο τον ποταμό Έβρο κατά μήκος των συνόρων. «Συνολικά είναι 140 χλμ, τώρα προχωράμε αμέσως στα επόμενα 35 χλμ με 100 εκατομμύρια ευρώ, έχουν προσκληθεί οι 5 μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες και ελπίζω να βρουν την άκρη, ώστε όλη η διαδικασία αυτή να γίνει πάρα πολύ γρήγορα», ανέφερε ο Υπουργός.

Για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα Πανεπιστήμια

Ερωτηθείς για το σποτ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα πανεπιστήμια, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλλού γι’ αλλού» και ότι οι νέοι φοιτητές δεν είναι αυτοί, όπως τους παρουσιάζει το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε δε, ότι όπου έχει παρέμβει η Ελληνική Αστυνομία, το έκανε για να αποδώσει τους χώρους στους φοιτητές, όπως στην περίπτωση της Φοιτητικής Εστίας στου Ζωγράφου, η οποία είχε μετατραπεί σε άντρο παρανομίας, κλοπών και ναρκωτικών.

Για δημοσκοπήσεις και αυτοδυναμία της ΝΔ

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις και την προσπάθεια της ΝΔ να κατακτήσει αυτοδυναμία, υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα φθάσει στις εκλογές με όπλα της την αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα στο έργο της και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αποδείχθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος στις πολύ δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε η χώρα. «Έχουμε όλη τη δυνατότητα να πετύχουμε την αυτοδυναμία και μάλιστα αυτή είναι η προϋπόθεση για τη σταθερότητα για να προχωρήσουμε μπροστά με σιγουριά», τόνισε.

Στα αστυνομικά τμήματα παρουσιάζονται το Σάββατο (21/1) οι 600 ειδικοί φρουροί – Πώς τοποθετούνται

Στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής παρουσιάζονται το Σάββατο 21/1 οι 600 ειδικοί φρουροί, που είχαν προσληφθεί για τη στελέχωση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και ολοκλήρωσαν την τετράμηνη εκπαίδευση τους, προκειμένου να ενισχύσουν τις περιπολίες στις γειτονιές και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μεγάλο βάρος δίνεται στα τμήματα που έχουν πολλές κενές αστυνομικές θέσεις και ιδιαίτερα στα αστυνομικά τμήματα του κέντρου της Αθήνας, του δήμου Αθηναίων, στις δυτικές συνοικίες, σε περιοχές αυξημένης παραβατικότητας, σε περιοχές που υπάρχουν καταυλισμοί ρομά, στους οποίους συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις, «που αποσκοπούν στο να βρίσκονται όπλα και ναρκωτικά, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην παραβατικότητα σε αυτές τις περιοχές».

Ειδικότερα, από τους 600 ειδικούς φρουρούς, οι 160 θα διατεθούν σε αστυνομικά τμήματα του δήμου Αθηναίων, (20 στο ΑΤ Ομόνοιας) και οι υπόλοιποι κυρίως στη Δυτική Αττική.

Επίσης, όπως τόνισε ο υπουργός, μπαίνει τέλος στην εποχή που η αστυνομία απασχολείτο με το γνήσιο της υπογραφής και τη μεταφορά των δικογράφων και σε πολύ λίγες εβδομάδες θα απελευθερωθούν σε ολόκληρη τη χώρα άλλοι 1.500 αστυνομικοί, κάτι που θα είναι τεράστια συμβολή στον τομέα της αστυνόμευσης.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι νυχτερινές περιπολίες στην Αθήνα, από 60 αυξήθηκαν στις 140 με 150 , ενώ και οι δύο σειρές αστυνομικών που αποφοίτησαν, περίπου 1.500, τοποθετήθηκαν στην Αττική, όπου έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει το 70% του εγκλήματος αλλά υπηρετεί μόνο το 30% των αστυνομικής δύναμης.

«Βασικό μας μέλημα είναι να ενισχύουμε τη παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους και στις γειτονιές γιατί η παρουσία των αστυνομικών εκεί έξω, ιδιαίτερα βραδινές νυχτερινές ώρες, δρα αποτρεπτικά ενάντια στους εγκληματίες. Αλίμονο αν τέτοιου είδους θέματα τα βλέπει κανείς με εκλογικό ορίζοντα», τόνισε.

Επεσήμανε, επίσης, ότι αυτή τη στιγμή έχουμε περί τους 56.000 αστυνομικούς και στο λεκανοπέδιο υπηρετούν περί τους 19.000-20.000. «Δεν φθάνουν για την Αττική, διότι εδώ είναι η μισή Ελλάδα και το 70% της εγκληματικότητας», είπε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα που τα πράγματα είναι εξαιρετικά ήσυχα, δεν υπάρχει κανένα είδος ανασφάλειας, απόλυτη ηρεμία, αν δείτε τα στοιχεία εγκληματικότητας δεν υπάρχει τίποτα, αλλά υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν προσληφθεί από το παρελθόν. Για να αντιμετωπίσει λοιπόν κανείς αυτόν τον ανορθολογισμό φέρνει τις καινούργιες δυνάμεις όλες στο λεκανοπέδιο».

Ο κ. Θεοδωρικάκος στη συνέντευξη του αναφέρθηκε και στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας στην Πάτρα, εκφράζοντας για μια ακόμα φορά τα συγχαρητήρια του για την σκληρή δουλειά της Αστυνομίας και σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για παραβάσεις πέραν του κοινού εγκλήματος, αλλά η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται και οτιδήποτε άλλο υπάρξει θα έλθει στην επιφάνεια.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι το 2022 οι αριθμοί και οι στατιστικές δείχνουν ότι στην Ελλάδα είχαμε τις λιγότερες δολοφονίες τα τελευταία 15 χρόνια και το υψηλότερο ποσοστό εξιχνίασης τέτοιων εγκλημάτων.

«Η χαμηλή και μεσαία παραβατικότητα και η εγκληματικότητα, εισβολές σε σπίτια, διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες, κλοπές αυτοκινήτων είναι το 2022, 25% λιγότερα από τη περίοδο 2015-2019. Εάν με ρωτάτε εμένα εάν αυτό με χαροποιεί, θα σας πω ότι θα είμαι ικανοποιημένος όταν πέσει ακόμη πιο συντριπτικά, γιατί δεν θέλουμε να έχει κανένας ανασφάλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα