Θεοδωρικάκος: Ποιοι γονείς μπορούν να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού μετά το άνοιγμα των σχολείων

Διευκρινίσεις για την χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού στους δημοσίους υπαλλήλους έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Parallaxi
θεοδωρικάκος-ποιοι-γονείς-μπορούν-να-480252
Parallaxi

Διευκρινίσεις για την χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού στους δημοσίους υπαλλήλους έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια των σημερινών ανακοινώσεων για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και βρεφικών και παιδικών σταθμών από κοινού με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Όπως είπε, από την 1η Ιουνίου, οι υπηρεσίες του Δημοσίου συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους, με μόνη εξαίρεση τη χορήγηση ειδικής άδειας σε υπαλλήλους που υπάγονται σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, οι οποίοι παραμένουν σπίτι τους.

Τέλος, για την άδεια ειδικού σκοπού σε δημοσίους υπαλλήλους, ο αρμόδιος υπουργός διευκρίνισε ότι η χορήγησή της συνεχίζεται μόνο σε γονείς υπαλλήλους εφόσον τα τέκνα τους με βάση το πρόγραμμα λειτουργίας της τάξης τους δεν υποχρεούνται σε καθημερινή παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο και μόνο για τις ημέρες αυτές.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα