Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 150 δικηγόροι ζητούν παρέμβαση Εισαγγελέα για τις καθυστερήσεις στα κτηματολογικά γραφεία

''Η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού ανοίγει τις 7 το πρωί και κλείνει λίγα λεπτά μετά.''

Parallaxi
θεσσαλονίκη-150-δικηγόροι-ζητούν-παρέμβ-820250
Parallaxi
Εικόνα SOOC

Μήνυση κατέθεσαν 150 δικηγόροι, στη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως υποστηρίζουν, στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν αγοραπωλησίες ακινήτων, λόγω του κτηματολογίου.

Προσέφυγαν λοιπόν στη δικαιοσύνη με μηνυτήρια αναφορά που συνυπέγραψαν και κατέθεσαν στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ζητούν την παρέμβαση του Εισαγγελέα, καθώς, όπως λένε, τόσο στο Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης όσο και στα κτηματολογικά γραφεία Νεάπολης και Καλαμαριάς, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, λένε ότι η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού ανοίγει τις 7 το πρωί και κλείνει λίγα λεπτά μετά, καθώς ημερησίως εξυπηρετούνται οι πρώτοι 65, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν κι έτσι να μην εκτελούνται οι συναλλαγές τους. Στα κτηματολογικά γραφεία, Νεάπολης και Καλαμαριάς, σχηματίζονται από τις 6 το πρωί ουρές. Το Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης μπορεί αυτή την στιγμή να εξυπηρετήσει 65 περιπτώσεις ημερησίως συν 15 έκτακτες περιπτώσεις, λόγω του χαμηλού αριθμού υπαλλήλων (15 στο σύνολο) αλλά και τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν την περίοδο της πανδημίας και δεν αντιμετωπίστηκαν.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα