Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – 24ωρη απεργία: 5 βασικά πράγματα να προσέξεις σήμερα στην πόλη

Τι πρέπει να προσέξεις σήμερα Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-24ωρη-απεργία-5-βασικά-πρά-355951
Parallaxi
Κεντρική Εικόνα: Θοδωρής Δημοσχάκης

Στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ και με τον καιρό να αλλάζει ραγδαία πρόσωπο πάνω από την πόλη, δείτε τι πρέπει να προσέξετε σήμερα στην καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης αν κινείστε στους δρόμους της.

Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει με στάσεις εργασίας ο ΟΑΣΘ, αυτή την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9 το πρωί καθώς και από τις 9 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της νυχτερινή βάρδιας. Έτσι, τα αστικά θα εκτελέσουν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από τις 09.00 μέχρι τις 21.00.

Ματαίωση παραστάσεων του ΚΘΒΕ – Ποιες δεν θα πραγματοποιηθούν

Ματαίωση των παραστάσεων της Τετάρτης 28/11/2018 λόγω της γενικής απεργίας. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος λόγω της απεργίας που έχει εξαγγείλει η  Γ.Σ.Ε.Ε. την Τετάρτη 28/11, ανακοινώνει ότι δε θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις της συγκεκριμένης ημέρας, δίνοντας ωστόσο τη δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής των εισιτηρίων, που έχουν ήδη εκδοθεί.

Το χρονικό διάστημα εξαργύρωσης ή αλλαγής των εισιτηρίων τους ορίζεται από την επομένη της απεργίας 29/11 έως τις 5/12. Δεν θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις:

«Ορφανά» στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών «Χειμωνιάτικο παραμύθι» στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. «Περιμένοντας τον Γκοντό» στο Βασιλικό Θέατρο «Καληνύχτα Μαργαρίτα» Στη Μονή Λαζαριστών – Σκηνή Σωκράτης Καραντινός «Υπέρ Ελλάδος» στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα: 2315200200.

Μπαράζ συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας το πρωί στην πόλη

Στις 10.00 το πρωί το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, μέλη της Λαϊκής Ενότητας στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη και η συγκέντρωση μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στην Καμάρα.

Στις 10.30 μέλη της ΟΚΔΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή της Εγνατίας με την Αγία Σοφία και στις 11.00 είναι προγραμματισμένη η διαμαρτυρία μελών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου μπροστά στο ΕΚΘ.

Χωρίς τρένα – Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΟΣΕ ότι αδυνατεί να εξασφαλίσει την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου (λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ & της ΠΟΣ), η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σεβόμενη το επιβατικό κοινό, ενημερώνει πως δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιό της.

Η ανακοίνωση κλείνει: “Παρακαλούμε όσοι από τους επιβάτες έχουν προμηθευτεί εισιτήρια, να περάσουν από τα εκδοτήρια της εταιρείας την Τρίτη 27 Νοεμβρίου ή την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, προκειμένου να αποζημιωθούν.”

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια 

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας παραμένουν σήμερα τα πλοία, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Η κινητοποίηση της ΠΝΟ -περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων- ξεκίνησε στις 00:01 σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 24:00.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα