Θεσσαλονίκη: Αφαιρέσεις πινακίδων από τη Δημοτική Αστυνομία για όσους παρκάρουν σε λεωφορειόδρομο
Η Δημοτική Αστυνομία επέστρεψε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για παραβάσεις του ΚΟΚ μετά από 53 μέρες λόγω κορωνοϊού.
Η Δημοτική Αστυνομία επέστρεψε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για παραβάσεις του ΚΟΚ μετά από 53 μέρες λόγω κορωνοϊού.
«53 μέρες η δημοτική αστυνομία δεν βεβαίωνε παραβάσεις, πλην της αντικοινωνικής συμπεριφοράς (ράμπες ΑΜΕΑ, διαβάσεις κλπ). Ξαναξεκινάμε ανάλογα με την κίνηση» ανέφερε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στον Δημήτρη Συρμάτση ο εντεταλμένος σύμβουλος Δημήτρης Δαγκλής.
«Εστιάζουμε στην αντικοινωνική συμπεριφορά και στα διπλοπαρκαρισμένα και δίνουμε έμφαση στις λεωφορειολωρίδες. Θα είμαστε αμείλικτοι. Αφαίρεση πινακίδων επί τόπου. Πέρα από το πρόστιμο των 40 ευρώ θα αφαιρούνται οι πινακίδες για 20 μέρες» τόνισε θέτοντας τις προτεραιότητες της επόμενης μέρας.
Στόχος είναι όπως είπε ο κ. Δαγκλής η απρόσκοπτη κίνηση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ. «Είμαστε σε επικοινωνία με τον ΟΑΣΘ μας έχουν δώσει 50 προβληματικά σημεία εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης».
«Επειδή υπάρχει μια εικόνα ότι βγήκαμε και γράφουμε, θέλω να πω ότι προ κορωνοϊού η δημοτική αστυνομία βεβαίωνε 1400-1500 παραβάσεις την ημέρα. Ενώ τώρα Δευτέρα βεβαίωσε 550 παραβάσεις, 415 την Τρίτη και 321 την Τετάρτη» πρόσθεσε αναφέροντας πως η αστυνόμευση της ελεγχόμενης στάθμευσης δεν είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής αστυνομίας. «Υπάρχει έλεγχος αλλά δεν είναι αυξημένος γιατί ακόμα οι δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στα καταστήματα που ανοίξανε και τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί για τον κορωνοϊό» σχολίασε.
Τρία μαγαζιά με… take and stand
Και στην Θεσσαλονίκη υπήρξαν καταγγελίες περί μαγαζιών που μετέτρεψαν το take away σε… take and stand προσφέροντας αλκοόλ σε πελάτες οι οποίοι παρέμεναν έξω από τα μαγαζιά.
Ο κ. Δαγκλής ανέφερε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι υπήρξαν σχετικά περιστατικά το βράδυ της Τρίτης σε τρία μαγαζιά στο κέντρο της πόλης. Ενημέρωσε πως κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και της ΕΛΑΣ εποπτεύουν την πόλη για τέτοιες περιπτώσεις. Στις συγκεκριμένες καταγγελίες , σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις στον κόσμο που ήταν απ’ έξω από τα μαγαζιά και η ενημέρωση ότι όποιος παίρνει την παραγγελία του φεύγει από το χώρο ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός.
«Δεν χρειάστηκε να βεβαιώσουμε πρόστιμα στους επιχειρηματίες γιατί αυτοί δεν παραβίασαν κάτι από την δικιά τους την πλευρά. Από την πλευρά των ατόμων το πρόστιμο είναι 1000 ευρώ για τον κάθε ένα. Αλλά επειδή ήταν άσχετοι μεταξύ τους, το μόνο που κάναμε ήταν να κάνουμε συστάσεις» ανέφερε προσθέτοντας πως άλλες καταγγελίες που υπήρξαν ήταν υπερβολικές.
Ακούστε την συνέντευξη του Δημήτρη Δαγκλή στο Ράδιο Θεσσαλονίκη