Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων

Πώς διαμορφώνεται μετά και τα νέα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί στην πόλη.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-αλλάζει-το-ωράριο-λειτου-206138
Parallaxi

Τροποποιήσεις, φέρνει το νέο lockdown, από σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης.

Τα φαρμακεία της πόλης θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα, ενώ από τις 16:00 και μετά θα λειτουργεί αυξημένος αριθμός εφημερευόντων και έπειτα τα διανυκτερεύοντα.

Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφέρει:

Σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας για τη Θεσσαλονίκη, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα την επιστροφή στο συνεχές ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων. Πιο συγκεκριμένα, μετά και την επικύρωση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (δείτε την απόφαση εδώ), από σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου το ωράριο ορίζεται συνεχές από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Από τις 4 το απόγευμα θα λειτουργούν τα εφημερεύοντα φαρμακεία έως και τις 8 το βράδυ.

Για το πολεοδομικό συγκρότημα θα ισχύσει η ίδια διαδικασία εφημεριών που είχε ακολουθηθεί και το διάστημα του προηγούμενου lockdown:

Τα φαρμακεία που διημερεύουν τη Δευτέρα, θα διημερεύουν και την Πέμπτη. Τα φαρμακεία που διημερεύουν την Τετάρτη θα διημερεύουν και την Παρασκευή και τα φαρμακεία που διημερεύουν Σαββατοκύριακο, θα διημερεύουν την Τρίτη που προηγείται.

Μετά τις 20:00 συνεχίζουν κανονικά τα διανυκτερεύοντα, τα οποία, όσο διαρκεί το συνεχές ωράριο, θα ανοίγουν κάθε μέρα στις 20:00. Τα μεταμεσονύχτια συνεχίζουν κανονικά έως τις 8 το πρωί.

Στις αργίες δεν αλλάζει τίποτα στις υπηρεσίες των φαρμακείων.

Το συνεχές ωράριο ισχύει για όλα τα φαρμακεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Αναφορικά με το διευρυμένο ωράριο, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας απευθύνει ΙΣΧΥΡΗ σύσταση στους συναδέλφους να μην το ακολουθήσουν στο πνεύμα της διασφάλισης της δημόσιας υγείας και της προάσπισης της συλλογικότητας. Ωστόσο, επειδή υπάρχει νομοθετημένο το δικαίωμα διεύρυνσης ωραρίου, όσοι επιθυμούν να το συνεχίσουν και για το διάστημα που ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, μπορούν να συνεχίσουν χωρίς καμιά ενέργεια από μέρους τους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα