Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Αναστάτωση από τυφλίτη που τρύπωσε σε λεκάνη τουαλέτας

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε σπίτι στο Ρετζίκι.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-αναστάτωση-από-τυφλίτη-π-767669
Parallaxi

Αναστάτωση προκάλεσε ένας τυφλίτης σε σπίτι στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης, καθώς κατάφερε να «τρυπώσει» από το βόθρο και να φτάσει στην λεκάνη της τουαλέτας.

Το περιστατικό έκανε γνωστό με ανάρτηση του στο facebook ο εθελοντής της Δράσης για την Άγρια Ζωή, Στέλιος Γερονυμάκης ο οποίος κλήθηκε για να απομακρύνει το ερπετό.

Τι είναι ο τυφλίτης

Μοιάζει με φίδι αλλά πρόκειται για άποδη σαύρα. Αυτό σημαίνει ότι έχει βλέφαρα και ακουστικά ανοίγματα, σε αντίθεση με τα φίδια. Στην Ελλάδα απαντά το υποείδος Pseudopus apodus thracius (Obst, 1978). Ολικό μήκος έως και 140cm, συνήθως όμως μικρότερο. Ημερόβια σαύρα που αποφεύγει τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Κινείται κυρίως στο έδαφος, όμως μπορεί επίσης να σκαρφαλώσει σε πυκνούς θάμνους. Τρέφεται κυρίως με ασπόνδυλα, αλλά και με μικρά τρωκτικά ή ερπετά. Ζευγαρώνει την άνοιξη και τα θηλυκά γεννούν 6-12 αυγά που εκκολάπτονται στα τέλη του καλοκαιριού. Τα μικρά έχουν μήκος 10-12cm. Αν τρομάξει κινείται γρήγορα προσπαθώντας να ξεφύγει κάνοντας πολύ θόρυβο. Συνήθως μπερδεύεται με φίδι και σκοτώνεται. Εντελώς ακίνδυνο ερπετό.

https://www.facebook.com/stelios.jeronymo/posts/4159677294093161

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα