Top

Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν κι άρχισαν τους σχολικούς περιπάτους

"Θα αποδοθούν ευθύνες" τονίζει ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-άνοιξαν-κι-άρχισαν-τους-σ-717565
Parallaxi

Ακόμα δεν άνοιξαν τα σχολεία και άρχισαν… οι περίπατοι και οι εκδρομές, σύμφωνα με όσα ανέφεραν γονείς μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων (3ο ΓΕΛ Φιλύρου, Γυμνάσια Νεοχωρούδας Καλοχωρίου και ένα Λύκειο στις Σέρρες) το πρωί στον αέρα του Ράδιο Θεσσαλονίκη. 

Σε ερώτηση του Ράδιο Θεσσαλονίκη στη διεύθυνση του 3ου ΓΕΛ Φιλύρου για το τι συνέβη, η απάντηση ήταν πως έγιναν κάποιες αθλητικές δραστηριότητες αφενός για να χαλαρώσουν τα παιδιά από την τηλεκπαίδευση και το ότι είναι κλεισμένα στο σπίτι λόγω της καραντίνας και αφετέρου γιατί έπρεπε να γίνει αναπροσαρμογή του προγράμματος επειδή λείπουν κάποιοι καθηγητές και με την ευκαιρία αυτή έγινε και συνέλευση των καθηγητών για να βγει καινούριο πρόγραμμα. Αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά να τα αφήσουν να φύγουν στις 12:00 «επειδή είχαν κουραστεί».

«Τα τελευταία περιστατικά θα διερευνηθούν για να δούμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν και αν υπάρχουν θα αποδοθούν ευθύνες» λέει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο προϊστάμενος της  Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Επιτρέπονται ανά τμήμα περίπατοι» τόνισε ο κ. Κόπτσης και πρόσθεσε πως «πρέπει να σας πω ότι ισχύουν δύο ρυθμίσεις μια ΚΥΑ και μια Ειδική Υπουργική Απόφαση, με την πρώτη επανέρχεται το καθεστώς της δια ζώσης εκπαίδευσης και για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται από τη μία παραπέμπονται στην Υπουργική Απόφαση όπως άρθρο τρία λέει οι διδακτικές επισκέψεις, οι περίπατοι επιτρέπονται ανά τμήμα. Τώρα θα μου πείτε και η παιδαγωγική άποψη παίζει ρόλο. Η δική μου προσωπική άποψη είναι ότι όταν υπάρχουν περιπτώσεις υπόνοιας συγχρωτισμού, ή με τις συνθήκες που βιώνουμε τώρα μετά από τόσο καιρό που παρόλο που γίνονταν τα μαθήματα εξαιρετικά καλά με την τηλεκπαίδευση, τα παιδιά βρέθηκαν ξανά στην ίδια τάξη, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί».

«Ο σύλλογος διδασκόντων αποφασίζει και ενημερώνει τη διεύθυνση. Εμείς με το που ενημερωθήκαμε, κάναμε τις παρεμβάσεις μας και σας είπα θα διερευνηθούν εάν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν δεν τηρούν τα πλαίσια της νομιμότητας φυσικά θα αποδοθούν ευθύνες» υπογράμμισε.

Πηγή: rthess.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα