Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από την ΔΕΘ

Ομιλία στο περίπτερο 17 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αυτή την ώρα

Parallaxi
θεσσαλονίκη-η-ομιλία-του-αλέξη-τσίπρα-1008419
Parallaxi

Ομιλία στο περίπτερο 17 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ενόψει των εκλογών της 21η Μαΐου.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραχώρησε διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο, κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισε ότι θα προχωρήσει σε σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης την επομένη των εκλογών, εφόσον το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές.

«Η Θεσσαλονίκη μας δείχνει τη νίκη. Την Κυριακή τα ψέματα τελειώνουν. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Και μετά τη σημερινή μας συγκέντρωση, λέω αν μας το ζητήσει, να μη φανούμε αγενείς. Να στείλουμε βοήθεια να μαζέψει τα πράγματα από το Μαξίμου. Να μαζέψει και τα καλώδια των παρακολουθήσεων. Γιατί από Δευτέρα το Μαξίμου θα ανοίξει τις πόρτες του στη δημοκρατία. Θα γίνει επιτελείο της μεγάλης προσπάθειας για αλλαγή και δικαιοσύνη», ανέφερε στο ξεκίνημα ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είπε χαρακτηριστικά… «Εσείς, κύριε Μητσοτάκη, η παράταξή σας, χρεοκοπήσατε τη χώρα. Βυθίσατε την οικονομία στο βάλτο και την κοινωνία στην απόγνωση. Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Την απελευθερώσαμε από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Εσείς αφήσατε τα ταμεία άδεια, να μην μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τις συντάξεις. Εμείς τα παραδώσαμε γεμάτα και τα βρήκατε με 37 δισεκατομμύρια».

«Γιατί η συγκάλυψη είναι καθεστώς στο καθεστώς Μητσοτάκη. Συγκάλυψη  για τις απώλειες της πανδημίας. Συγκάλυψη για τα Τέμπη. Συγκάλυψη για τις υποκλοπές. Συγκάλυψη για τα πάντα», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «ο κ. Μητσοτάκης στα δύσκολα χάθηκε. Στις ευθύνες κρύφτηκε. Στις ανάγκες δεν νοιάστηκε».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «το δίλημμα δεν είναι άλλο από αλλαγή η τέσσερα ακόμη χρόνια Μητσοτάκης».

Επανέλαβε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα κοστολογημένο και τόνισε πως «ανεφάρμοστο το βρίσκουν εκείνοι που ξέρουν καλά ότι είναι εφαρμόσιμο και που φοβούνται την εφαρμογή του. Τα μεγάλα συμφέροντα και η εκτεταμένη διαφθορά».

«Το Συμβόλαιό μας έχει 11 άρθρα. Αλλά το νόημά τους συμπυκνώνεται στις εξής 4 γραμμές:

Αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών. Και ένα δίκαιο, αποτελεσματικό, κοινωνικό κράτος. Αυτά τα 4 να θυμάστε», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Σημείωσε πως σε αυτές τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την ευκαιρία να κυβερνήσει με το δικό του πρόγραμμα και όχι με μνημόνια και τρόικες, που όπως είπε, «άλλοι μας κληροδότησαν».

Απηύθυνε κάλεσμα στους νέους να ψηφίσουν την προσεχή Κυριακή προκειμένου, όπως ανέφερε, «να στείλουν τις δημοσκοπήσεις στον Κούβα και τον κ. Μητσοτάκη σπίτι του».

Ακόμα, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών συμμάχησε με την Ακροδεξιά, επιχείρησε να παραπλανήσει τον λαό, και ήρθε τελικά να τιμήσει τη Συμφωνία ως κυβέρνηση.

«Μέχρι και γράμμα ευχαριστίας σας έστειλε προχθές ο Ζόραν Ζάεφ που αγωνίζεστε για να μπει η Βόρεια Μακεδονία στην ΕΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως με την υπογραφή της Συμφωνίας, λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα με τη γειτονική χώρα προς όφελος του εθνικού συμφέροντος.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα