Top

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία υγειονομικών στο κέντρο της πόλης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις.

Μυρτώ Τούλα
θεσσαλονίκη-διαμαρτυρία-υγειονομικ-819290
Μυρτώ Τούλα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ μπροστά από τα γραφεία της 3η και 4η ΥΠΕ στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.

Με αιτήματα τους την άμεση επαναφορά όλων των εργαζομένων στη θέση τους, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, νέες κλίνες ΜΕΘ και απλές, χαρακτηρισμό του χώρου των νοσοκομείων ως ανθυγιεινού μα ό,τι συνεπάγεται ένταξη στο ΒΑΕ και αυξήσεις στους μισθούς. Επιβολή μέτρων προστασίας, μαζικών εμβολιασμών και μαζικά δωρεάν test αλλά και ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό, οι υγειονομικοί με πλακάτ στα χέρια διαδηλώνουν.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν: «Εν μέσω πανδημίας νέου κύματος, με τις ΜΕΘ να γεμίζουν και πάλι και δεκάδες νεκρούς καθημερινά, οδηγούμαστε σε μείωση των διαθέσιμων κλινικών και τμημάτων μέσω συγχωνεύσεων, ξανά αναστολές προγραμματισμένων χειρουργείων, μείωση της έτσι κι αλλιώς τραγικής αναλογίας υγειονομικών προς ασθενείς. Η Κυβέρνηση έχει στήσει σκηνικό για την απώλεια πολλών ακόμα ανθρώπινων ζώων και με θράσος μιλά για «δημόσια υγεία» και δήθεν «υγειονομικά κριτήρια» στις πολιτικές της αποφάσεις. Με τις οποίες, μεταξύ άλλων ενισχύει και κάθε είδους αντιδραστικές αντιλήψεις γύρω από τον εμβολιασμό, την περίθαλψη, τα μέτρα προστασίας κτλ με επίσης τραγικές συνέπειες. Οι σχεδόν 6.500 συνάδελφοι που εκδιώχτηκαν μένουν χωρίς μισθό και ασφάλιση και με ερωτηματικό θα επιστρέψουν.»

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα