Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη – Διαβατά: Εκβιαστής άνοιξε πυρ έξω από σπίτι – Ζητούσε χρήματα

Ο φερόμενος ως εκβιαστής μετέβη τρεις φορές στο σπίτι του ζευγαριού στα Διαβατά, όπου είτε προκάλεσε φθορές μπαίνοντας μέσα σε αυτό της είτε πυροβόλησε στον αέρα

Parallaxi
θεσσαλονίκη-διαβατά-εκβιαστής-άνοι-932400
Parallaxi

Σε τραγωδία λίγο έλειψε να μετατραπεί υπόθεση εκβιασμού μεταξύ Ρομά στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας 35χρονος για ασήμαντο λόγο ζητούσε από ζευγάρι να του δώσει 20.000 ευρώ, για το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν διατεθειμένος να φτάσει στα άκρα.

Ο φερόμενος ως εκβιαστής μετέβη τρεις φορές στο σπίτι του ζευγαριού στα Διαβατά, όπου είτε προκάλεσε φθορές μπαίνοντας μέσα σε αυτό της είτε πυροβόλησε στον αέρα.

Παράλληλα, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη εφαρμογή, έστελνε συνεχώς στο κινητό τηλέφωνο του ζευγαριού μηνύματα γραπτά και φωνητικά, καθώς και βίντεο με υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο, ώστε να εξασφαλίσει την καταβολή του χρηματικού ποσού που απαιτούσε.

Μάλιστα, σε μία από τις επισκέψεις του στο σπίτι των υποψήφιων θυμάτων του, και συγκεκριμένα προχθές το μεσημέρι, απείλησε με πιστόλι τη γυναίκα, ενώ πριν αποχωρήσει από το σημείο πυροβόλησε στον αέρα πέντε φορές.

Μετά από συνεχείς αναζητήσεις, ο 35χρονος άντρας εντοπίστηκε χθες σε ΙΧ στην περιοχή του Ευόσμου, ωστόσο προσπάθησε να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και, οδηγώντας επικίνδυνα, προσπάθησε να διαφύγει, για να ακινητοποιηθεί αργότερα από τους εκπαιδευμένους αστυνομικούς στη Συμμαχική οδό των Διαβατών και τελικά να συλληφθεί.

Σήμερα το πρωί με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας διενεργήθηκαν έρευνες σε δύο οικίες που διαμένει ο συλληφθείς στις περιοχές του Δενδροποτάμου και Ευόσμου, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο 35χρονος άντρας, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απόπειρα εκβίασης, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια, διατάραξη οικιακής ειρήνης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και νομοθεσία που αφορά σε όπλα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα