Θεσσαλονίκη: Η εικονική πραγματικότητα στην υπηρεσία γιατρών και νοσηλευτών εντατικής θεραπείας

Εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Παπανικολάου

Parallaxi
θεσσαλονίκη-η-εικονική-πραγματικότη-700114
Parallaxi
Πηγή: ΑΠΕ

Με τη χρήση εικονικής πραγματικότητας εκπαιδεύτηκαν σε βασικά θέματα εντατικής θεραπείας ώστε να μπορούν να συνδράμουν τις ΜΕΘ, 12 άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Γ.Παπανικολάου» στο πλαίσιο του προγράμματος COVID19 SPACE.

Το πρόγραμμα αυτό, που απευθύνεται σε ιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι εργάζονται εκτός ΜΕΘ, διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Εταιρία Εντατικής Θεραπείας (ESICM) και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Α’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Ο σκοπός του προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ατομική μελέτη (αυτοδιδασκαλία) με την παρακολούθηση εκπαιδευτικών βίντεο από την ειδική ιστοσελίδα της ESICM καθώς και μια ημέρα εκπαίδευσης με τη χρήση εικονικής πραγματικότητας.

Κύριος σκοπός για την ανάπτυξη αυτού του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Εντατικής Θεραπείας με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η δημιουργία δεξαμενής επαγγελματιών υγείας ικανών να υποστηρίξουν ΜΕΘ σε περίπτωση ύψιστης ανάγκης λόγω της πανδημίας COVID 19. Μέχρι στιγμής, στον πρώτο κύκλο του προγράμματος στο νοσοκομείο Παπανικολάου εκπαιδεύτηκαν 12 άτομα και τον δεύτερο κύκλο που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο θα παρακολουθήσουν 25 άτομα σε ξεχωριστές αίθουσες με ολιγομελή τμήματα λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα