Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία ληστών αυτοκινήτων και ΑΤΜ

Είχαν διαρρήξει και φαρμακείο στη Μενεμένη

Parallaxi
θεσσαλονίκη-εξαρθρώθηκε-συμμορία-λη-799337
Parallaxi
Εικόνα Facebook

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας Θεσσλαονίκης κατόρθωσε να φτάσει στα ίχνη συμμορίας, η οποία ”χτυπούσε” ΑΤΜ, αυτοκίνητα, αλλά και χρηματοκιβώτια καταστημάτων.

Τα μέλη της συμμορίας δρούσαν από τον Ιούνιο με το το τελευταίο τους χτύπημα να σημειώνεται μόλις προχθές, την Τετάρτη 10/10.

Συνολικά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είχαν διαπράξει απόπειρα διάρρηξης ATM, 11 κλοπές αυτοκινήτων ενώ στις 26 Σεπτεμβρίου είχαν αφαιρέσει χρηματοκιβώτιο από φαρμακείο στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, το οποίο διέθετε ποσό 9.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της συμμορίας διέπραξαν τους τελευταίους έξι μήνες:

  • απόπειρα διάρρηξης ΑΤΜ στην Επανωμή Θεσσαλονίκης με ιμάντες στις 09/06/2021
  • αφαίρεση χρηματοκιβώτιου με 9000 Ευρώ από διάρρηξη φαρμακείου στη Μενεμένη στις 26/09/2021
  • 11 κλοπές ΙΧ αυτοκινήτων από τις περιοχές Ευόσμου, Τούμπας, Θέρμης, Μενεμένης και κέντρου Θεσσαλονίκης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα κλεμμένα αυτοκίνητα τα έβαζαν σε υπαίθρια δημόσια πάρκινγκ της πόλης για να δουν εάν τα βρουν οι ιδιοκτήτες τους με τυχόν GPS.  Χρησιμοποιούσαν τα αυτοκίνητα αυτά είτε για τις διαρρήξεις είτε τα πουλούσαν σε έτερους αλλοδαπούς που τα χρησιμοποιούσαν για λαθροδιακινήσεις.

Από τα 11 κλεμμένα, τα 9 βρέθηκαν από Αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ τα 2 κατασχέθηκαν από υπηρεσίες Αλλοδαπών για έτερες υποθέσεις λαθροδιακίνησης στην Εορδαία και στην Παιανία.

Οι 2 δράστες συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου ενώ κατελήφθησαν να προσπαθούσαν να κλέψουν ΙΧΦ στην περιοχή της Μενεμένης Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα