Top

Θεσσαλονίκη: Επιστρέφει ο «Αστερόκοσμος» στη ΔΕΘ την Κυριακή

Με 16 παιχνίδια λούνα παρκ - Όλες οι λεπτομέρειες για το πως θα πραγματοποιηθεί.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-επιστρέφει-ο-αστερόκοσ-386783
Parallaxi

Λέξεις: Μαρία Πασαλίδου / Εύη Κουρίδου

Ο «Αστερόκοσμος», ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο γεμάτο φως και κέφι, επιστρέφει και πάλι στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου. Από τις 12 Δεκεμβρίου έως και τις 9 Ιανουαρίου του 2022, παιχνίδια λούνα παρκ, ένα τεράστιο παγοδρόμιο, το σπίτι του Άι Βασίλη και πολλές ακόμη εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.  Όλες οι λεπτομέρειες για την λειτουργία του παρουσιάστηκαν αναλυτικά στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ- HELEXPO. 

Αστερόκοσμος σημαίνει ψυχαγωγία , ατμοσφαιρικά Χριστούγεννα, εκδηλώσεις, ξεγνοιασιά. Δεκαέξι παιχνίδια λούνα παρκ (Music Express, Tagada, Shock Wave, Crazy Dance, Chaos, Καρουζέλ, Χριστουγεννιάτικα τρενάκια κ.ά), ένα τεράστιο παγοδρόμιο 500 τ.μ., το σπίτι του Άι Βασίλη, καθημερινές παραστάσεις Καραγκιόζη, show σαπουνόφουσκας και ξεχωριστά δρώμενα με θεότρελα ξωτικά θα σκορπίσουν σε όλους το χαμόγελο.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ, Αναστάσιος Τζήκας παίρνοντας τον λόγο ανέφερε ότι:

«Απόφαση μας είναι να λειτουργήσει ο αστερόκοσμος σε ανοιχτούς χώρους, τηρώντας παράλληλα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Μέσα από την επαναλειτουργία των εκθέσεων δείχνουμε τη θέληση μας να συνεχίσουμε τις ζωές μας»

Από την άλλη ο γεν. διευθυντής, Αλέξης Τσαξιρλής τόνισε την ανάγκη που έχουμε όλοι μας για τέτοια γεγονότα.

«Θα πρέπει να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας, μετά από δύο χρόνια μεγάλης δυσκολίας, τουλάχιστον στο κομμάτι των εκδηλώσεων. Δυστυχώς εν μέσω πανδημίας μηδενίστηκαν οι εκθέσεις και οι εκδηλώσεις. Είναι πολύ σημαντικό αν επιστρέψουμε με όλα τα γεγονότα της ΔΕΘ, όπως έγινε τον Σεπτέμβριο με την επαναλειτουργία της HELEXPO

Ο αστερόκοσμος κλείνει 10 χρόνια από το ξεκίνημα του το 2012 και αποτελεί ένα γεγονός/ θεσμό για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Θέλουμε να κερδίσουμε ξανά κάτι από το χαμόγελο μας, γιατί αυτές οι μέρες είναι μέρες χαράς. Το έχουμε ανάγκη! Η ΔΕΘ Helexpo σε συνεργασία με τη Magic park επαναλειτουργούν. Ο αστερόκοσμος δεν είναι μόνο για παιδιά, είναι για όλον τον κόσμο και για εμάς τους ίδιους που γινόμαστε παιδιά μέσω αυτού»

Παράλληλα θα υπάρχουν και άλλες εκδηλώσεις. Μάλιστα ο γεν. διευθυντής έκανε την εκτίμηση ότι το 2022 θα προσπεράσουμε τις δυσκολίες και θα μπούμε σ’ έναν ρυθμό ώστε να θυμηθούμε πράγματα από τα παλιά. 

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Αστερόκοσμου, Σάκης Πετρόπουλος ανέφερε πως δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν όσες δράσεις μπορούσαν τις προηγούμενες χρονιές, καθώς υπάρχουν ακόμα περιορισμοί.

Οι περιορισμοί που ισχύουν 

  • Λειτουργεί μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.
  • Ανεμβολίαστοι με self τεστ δεν επιτρέπονται
  • Παιδιά μέχρι 4 ετών δεν χρειάζονται πιστοποιητικό.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 17.00-22.00, και από τις 24/12 και τα Σαββατοκύριακα 11.00 – 23.00. Εγκαίνια Κυριακή 12/12/21 στις 12 το μεσημέρι.

*Σε περίπτωση βροχής ο αστερόκοσμος θα λειτουργήσει κανονικά, καθώς τα περισσότερα παιχνίδια είναι κάτω από σκέπαστρο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα