Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Η μεταμόρφωση πλατείας σε κεντρικό σημείο της πόλης

Η ανάρτηση του προέδρου της Αττικό Μετρό Νίκου Ταχιάου και η... λύση του γρίφου - Δείτε φωτογραφίες

Parallaxi
θεσσαλονίκη-η-μεταμόρφωση-πλατείας-σ-976825
Parallaxi

Για ένα νέο τοπόσημο που θα δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη μέσα στο καλοκαίρι που έρχεται, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος, χωρίς όμως να αναφέρει την τοποθεσία.

Σε ανάρτησή του ο κ. Ταχιάος τονίζει ότι, «με την παράδοση του μετρό σε λειτουργία, η πλατεία που θα φιλοξενεί την είσοδο ενός από τους σταθμούς της θα αναδειχθεί στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, διεκδικώντας την ίδια δόξα που είχε και στο παρελθόν όπως μοιάζει να προδίδουν και τα αρχαιολογικά ευρήματα που έφερε στην επιφάνεια η ανασκαφή και αναδεικνύει το έργο». Ωστόσο δεν αποκαλύπτει ποια πλατεία είναι, σε ένα άτυπο κουίζ για τους ακολούθους του, σε μια ανάρτηση που συνοδεύεται από εντυπωσιακά φωτορεαλιστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο το αποτέλεσμα του έργου έπειτα από τη συνεργασία του υπουργείου Υποδομών και του υπουργείου Πολιτισμού «με την άμεση εμπλοκή στον σχεδιασμό και το τελικό αποτέλεσμα της Αττικό Μετρό ΑΕ και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πόλεως Θεσσαλονίκης».

Στο τέλος της ανάρτησης, αφήνει τον κόσμο να μαντέψει την τοποθεσία, γράφοντας χαρακτηριστικά πως “Δεν είναι δύσκολο, αλλά μετά από περισσότερα από 15 χρόνια περιτριγυρισμένη από λαμαρίνες, αυτό έχει μάλλον ξεχασθεί. Οι εικόνες βοηθούν να το θυμηθούμε.”

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό αναφέρεται στη βόρεια πλευρά του σταθμού «Αγία Σοφία», στην πλατεία Μακεδονομάχων.

Δείτε παρακάτω τα φωτορεαλιστικά σχέδια των Betaplan Ventourakis – Tavaniotis & Associates S.A.και Eleftheria Deko Lighting Design καθώς και άλλων μελετητών διαφόρων ειδικοτήτων που δημοσίευσε ο Νίκος Ταχιάος

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα