Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία γιατρών του «Αγ. Δημήτριος» – Πλένουμε στο σπίτι τις στολές μας

Ο πρόεδρος των εργαζόμενων αποκάλυψε ότι πλήρωσαν από την τσέπη τους για να αγοραστεί συσκευή υψηλής ροής οξυγόνου για το νοσοκομείο

Parallaxi
θεσσαλονίκη-καταγγελία-γιατρών-του-126734
Parallaxi

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Μαυρόπουλος, αναφορικά με την καταγγελία που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ότι λόγω έλλειψης προσωπικού αναγκάζονται να παίρνουν τις στολές τους για να τις πλύνουν στα σπίτια τους, με κίνδυνο περαιτέρω διασποράς τους κορονοϊού.

«Αυτό που γίνεται στο νοσοκομείο μας εδώ και πολύ καιρό είναι ότι οι συνάδελφοί μου παίρνουν τα ρούχα τους και τα πλένουν σπίτι τους με αποτέλεσμα να έχουμε διασπορά του ιού. Οι στολές που έχουμε είναι δύο και δεν τις παίρνει το νοσοκομείο όπως οφείλει, αλλά τις αγοράζει ο εργαζόμενος από την τσέπη του.

Οι στολές δεν πλένονται στο νοσοκομείο γιατί έχει μόνο ένα εργαζόμενο στα πλυντήρια. Δεν μπορεί ένας υπάλληλος να αναλάβει τον ιματισμό όλου του νοσοκομείου και τις στολές. Αγόρασαν πριν ένα χρόνο ένα κοινό πλυντήριο, οχτάκιλο. Δεν μπορούν να πλένονται οι στολές όλου του προσωπικού εκεί, 150 ανθρώπων. Και πλέον ούτε αυτό δουλεύει, έχει χαλάσει», είπε ο κ. Μαυρόπουλος.

«Το πρωτόκολλο προβλέπει ότι οι στολές πρέπει να πλένονται μέσα στο νοσοκομείο. Γνωρίζει και η διοίκηση ότι δε γίνεται αυτό και δεν κάνει τίποτα. Τα σεντόνια πλένονται σε μεγάλα πλυντήρια και δίνονται και έξω. Δεν ξέρω γιατί δεν γίνεται το ίδιο με τις στολές. Δεν ακούει η διοίκηση. Έχουμε προτείνει να πάρουν επικουρικό προσωπικό για να πλένονται οι στολές μέσα στο νοσοκομείο και να μη χάνονται οι στολές», συνέχισε ο ίδιος.

«Είναι δημοσίου δικαίου το νοσοκομείο. Έχει 170 κλίνες όλο το νοσοκομείο. Επειδή είμαστε νοσοκομείο υποδοχής περιστατικών κορονοϊού οι ασθενείς αλλάζουν, κάθε μία ώρα – δύο. Αν δεν πληρώσεις δεν μπορείς να έχεις αυτό που θέλεις. Αν ερχόταν επικουρικό προσωπικό να πλένει τις στολές δε θα γινόταν αυτό. Εδώ συμβαίνουν σημεία και τέρατα.

Εμείς οι ήρωες, όπως μας αποκαλούν τα ΜΜΕ, είχαμε ένα θέμα. Υπάρχει μια συσκευή υψηλής ροής οξυγόνου που τη χρειαζόταν το νοσοκομείο. Ένας συνάδελφος μου ήταν ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση. Μας είπαν ότι μπορεί να μη διασωληνωθεί αν υπάρχει αυτό το μηχάνημα. Ζητήσαμε να υπάρξει η αγορά αυτού του μηχανήματος και μας είπαν ότι δεν έχουν λεφτά.

Εμείς από τις συνδρομές των υπαλλήλων αγοράσαμε μόνοι μας το μηχάνημα προκειμένου να σωθεί ο συνάδελφος. Το μηχάνημα κόστιζε 4.400 ευρώ. Εμείς δεν το πήραμε μόνο για τον υπάλληλο του νοσοκομείου, ο υπάλληλος ήταν η αφορμή. Το μηχάνημα θα παραμείνει στο νοσοκομείο και θα βοηθήσει και άλλους συνανθρώπους μας», κατέληξε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: vradini.gr / MEGA

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα