Top

Θεσσαλονίκη: Καθιστική και ποδηλατική διαμαρτυρία για την κατάσταση στους δρόμους

Σήμερα στις 18:00 έξω από το Δημαρχείο - Θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Parallaxi
θεσσαλονίκη-καθιστική-και-ποδηλατικ-843780
Parallaxi

Σήμερα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στις 18:00 συνεχίζονται οι δράσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης και την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της πόλης. Συγκεκριμένα πραγματοποιείται Ανοιχτό Κάλεσμα σε Ανοιχτή Ποδηλατική Καθιστική Διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο & Παρέμβαση στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης με θέμα το Κυκλοφοριακό, με αφορμή και στη μνήμη της αδικοχαμένης Δήμητρας Ιορδανίδου. Το κάλεσμα είναι ανοιχτό και για άλλες πρωτοβουλίες και συλλογικότητες

Τα αιτήματα της πρωτοβουλίας:
Απαιτούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφισθεί: ◘ Η ανακήρυξη του 2022 ως έτος Αστικής Ποδηλασίας και να δοθεί ο μέγιστος προϋπολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια, τα αρμόδια Υπουργεία, και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε Ποδηλατικές Υποδομές.
◘ Η κατασκευή ως Ασφαλές Δίκτυο Ποδηλατόδρομων* το ήδη ολοκληρωμένο σχέδιο ~80χλμ στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Urbact III,
◘ 30χλμ/ω προκαθορισμένο όριο ταχύτητας σε όλους τους δρόμους της πόλης, εκτός των Λεωφόρων που θα παραμείνει στα 50χλμ/ω.
* βασική προϋπόθεση για την ασφάλεια είναι να κατασκευαστεί με διάδρομους ποδηλάτων αποκλειστικής κίνησης, διπλής κατεύθυνσης, ασφαλτοστρωμένων, διαχωρισμένους με νησίδα ή κράσπεδο, και φυσικά εμπόδια για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης και κίνησης μηχανοκίνητων οχημάτων σε αυτούς.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα