Θεσσαλονίκη: Κόντρα Δήμου – φιλοζωικής για την απομάκρυνση του σπιτιού του «Αρκουδέλη»
Τι καταγγέλλει ο φιλοζωικός οργανισμός «Νοιάζομαι» και τι απαντά ο αντιδήμαρχος Πρασίνου.
«Κόντρα» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο δήμο Θεσσαλονίκης και το φιλοζωικό οργανισμό «Νοιάζομαι», μετά την απομάκρυνση ενός από τα σπιτάκια που έχουν τοποθετηθεί στο δήμο Θεσσαλονίκης για την προστασία αδέσποτων ζώων.
Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Τετάρτη, ο φιλοζωικός οργανισμός έκανε ανάρτηση στην οποία διαμαρτυρόταν για την απομάκρυνση του σπιτιού που είχε τοποθετηθεί στο πάρκο απέναντι από τον Λευκό Πύργο για την προστασία του «Αρκουδέλη», σκύλου που είναι γνωστός στην περιοχή.
«Το σπιτάκι γράφει Νοιάζομαι και είναι “περιουσία” του Νοιάζομαι. Στη συνείδηση του κόσμου όταν κάποιος πάει και σπάει το λουκέτο 7,30 η ώρα το πρωί και παίρνει κάτι που δεν του ανήκει χωρίς να ενημερώσει τον κάτοχο αυτό είναι κλεψιά. Το ερώτημα λοιπόν είναι ΓΙΑΤΊ ΚΛΕΨΑΤΕ το σπιτάκι του Αρκουδέλη; Ενός ζώου ηλικιωμένου και άρρωστου», αναφέρεται στην ανάρτηση.
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο αντιδήμαρχος πρασίνου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης.
«Όντως ο Αρκουδέλης ή και Στέλιος είναι ένα σκυλάκι που το συμπαθούμε πολύ, είναι η μασκότ της Παύλου Μελά. Είχαμε τοποθετήσει ένα μικρότερο σπιτάκι στην αρχή. Μετά τοποθετήθηκε από τη συγκεκριμένη φιλοζωική μεγαλύτερο, με τη συναίνεση του δήμου. Το σκυλάκι δεν έμπαινε να κοιμηθεί μέσα, καθώς υπήρχαν σκουπίδια, ή κουβέρτες από άστεγους. Δημιουργήθηκε εστία μόλυνσης από τις νωπές τροφές που έβαζαν οι φιλόζωοι, και οι οποίες έμεναν εκεί για ημέρες. Είναι πάρκο εκεί, παίζουν εκεί παιδιά, μπροστά έχει μία στάση. Δεν μπορεί να υπάρχει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μια εστία μόλυνσης. Είχαμε δεχτεί πολλές καταγγελίες», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.
«Η νομοθεσία είναι σαφέστατη, έχουμε και εμείς συγκεκριμένες ευθύνες για τα αδέσποτα. Το έχουμε φροντίσει επανειλημμένα αυτό το σκυλάκι. Τώρα κοιμάται εκεί που κοιμόταν πάντα. Η συγκεκριμένη φιλοζωική γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα, δεν μπορούν να λένε ότι κλέψαμε το σπιτάκι. Οι άνθρωποι που το φροντίζουν θα πρέπει να έχουν και την εποπτεία του σπιτιού του, να μη μένουν νωπές τροφές», πρόσθεσε ο ίδιος.
ΠΗΓΗ: MEGA