Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής και φωτογραφίας για τις φιλικές για το περιβάλλον μετακινήσεις

Στο πλαίσιο του έργου E-Smartec της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Parallaxi
θεσσαλονίκη-μαθητικός-διαγωνισμός-ζ-595652
Parallaxi
Εικόνα Αρχείου

«Με τα πόδια,  το ποδήλατο ή το πατίνι; Με ποιόν τρόπο πηγαίνεις στο σχολείο; Είναι αυτός ο τρόπος φιλικός προς το περιβάλλον ή, όπως θα έλεγε και ένας συγκοινωνιολόγος, μετακινείσαι με “βιώσιμα μέσα”»; Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό που αφορά στη «βιώσιμη» μετακίνηση από και προς το σχολείο. 

Ο μαθητικός διαγωνισμός διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Ε-smartec (Enhanced Sustainable Mobility with Marketing Techniques/Ενίσχυση της Βιώσιμης Κινητικότητας μέσα από Τεχνικές Μάρκετινγκ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg Europe 2014-2020.

Ταυτόχρονα με το διαγωνισμό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων μεταφορών του Ε.Κ.Ε.Τ.Α. διεξάγει έρευνα ερωτηματολογίου με θέμα τη μετακίνηση των μαθητών από και προς στο σχολείο. Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες με παιδιά στις τάξεις του Παιδικού Σταθμού, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αφιερώστε λίγα λεπτά από το χρόνο σας για να συμβάλετε στην έρευνα για τις αλλαγές που έχουν επιφέρει τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας στις καθημερινές μετακινήσεις μας, απαντώντας στο σύντομο ερωτηματολόγιο στον εξής σύνδεσμο:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/esmartecMOBILITYSURVEY2020

Ο διαγωνισμός

Είσαι μαθητής Δημοτικού ή Γυμνασίου και ζεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας; Αν ναι, πάρε μέρος στο διαγωνισμό, μοιράσου μαζί μας τον τρόπο με τον οποίο μετακινείσαι στο σχολείο ή πως φαντάζεσαι εσύ μια «βιώσιμη» μετακίνηση από και προς το σχολείο και κέρδισε πλούσια δώρα!

Αν είσαι μαθητής Δημοτικού, στείλε μας τη ζωγραφιά σου στην ηλεκτρονική διεύθυνση 

https://pollunit.com/en/polls/zografizo

Χρησιμοποίησε μολύβια, μαρκαδόρους, κραγιόν, ακουαρέλες, λαδομπογιές ή ότι άλλο έχεις και χρωμάτισε σε χαρτί τη δικιά σου «βιώσιμη» μετακίνηση!

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δες του όρους του διαγωνισμού ζωγραφικής, στον παρακάτω σύνδεσμο: 

http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35&pressid=20900

Αν είσαι μαθητής Γυμνασίου, βγάλε τη δικιά σου φωτογραφία, επεξεργάσου την ή όχι και δείξε μας τη φωτογραφική σου «ματιά» για  μια «βιώσιμη» μετακίνηση, κάνοντας «κλικ» στο: https://pollunit.com/en/polls/fotografizo 

Δες τους αναλυτικούς όρους του διαγωνισμού φωτογραφίας στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35&pressid=20900

Τα βραβεία

Βραβεία διαγωνισμού ζωγραφικής μαθητών Δημοτικού:

1ο βραβείο: ποδήλατο και κράνος

2ο βραβείο:  κράνος

3ο βραβείο:  κράνος

Βραβεία διαγωνισμού φωτογραφίας μαθητών Γυμνασίου:

1ο βραβείο: ποδήλατο και κράνος

2ο βραβείο: Μετρητής χειρός αθλητικής δραστηριότητας 

3ο βραβείο: Μετρητής χειρός αθλητικής δραστηριότητας

Σημαντικές ημερομηνίες

5 Οκτωβρίου 2020 – 25 Νοεμβρίου 2020  > Δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό!

26 Νοεμβρίου 2020 – 7 Δεκεμβρίου 2020 >  Ψήφισε την αγαπημένη σου συμμετοχή!

10 Δεκεμβρίου 2020 > Ανακοινώνουμε τους νικητές! 

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τη μετακίνηση από και προς το σχολείο με τα πόδια, το ποδήλατο ή το πατίνι, και την υιοθέτηση των αρχών της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου e-smartec.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό φωτογραφίας έχουν μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η συμμετοχή είναι εφικτή μόνο με την παροχή συγκατάθεσης του νομίμου αντιπροσώπου, γονέα ή κηδεμόνα, κάθε ανηλίκου κάτω των 15 ετών, η οποία δίνεται με την αποδοχή των όρων του διαγωνισμού. Πριν την υποβολή του αρχείου συμμετοχής, δηλώνονται στοιχεία του μαθητή/της μαθήτριας που συμμετέχει στο διαγωνισμό (ονοματεπώνυμο, ηλικία, τάξη, σχολείο), ονοματεπώνυμο του γονέα ή κηδεμόνα καθώς και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του γονέα ή κηδεμόνα, η οποία θα πρέπει στη συνέχεια να επαληθευτεί. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η αποδοχή των όρων πνευματικών δικαιωμάτων της δημιουργίας (Conditions for uploads) και των όρων του διαγωνισμού ζωγραφικής (Terms and Conditions), καθώς και η συναίνεση για τη χρήση των προσωπικών στοιχείων που δηλώθηκαν αποκλειστικά για τις ανάγκες του έργου (Privacy Notice).

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό με την υποβολή μίας (1) φωτογραφίας σχετικής με το θέμα του διαγωνισμού. Η υποβολή της συμμετοχής γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και για τη συμμετοχή απαιτείται η ύπαρξη έγκυρου e-mail.  Η δημοσιοποίηση κάθε αρχείου συμμετοχής γίνεται μετά από έλεγχο των διοργανωτών για τυχόν προσβλητικό, ακατάλληλο ή άλλο αθέμιτο περιεχόμενο.

Η φωτογραφία υποβάλλεται σε ψηφιακό αρχείο εικόνας μεγέθους μέχρι 50MB και μπορεί να επεξεργαστεί ψηφιακά πριν την υποβολή. Αποδεκτές γίνονται μόνο συμμετοχές που αφορούν πρωτότυπες δημιουργίες των μαθητών/μαθητριών. Η ψηφιακή φωτογραφία μπορεί να δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ και άλλες ιστοσελίδες σχετικές με το έργο e-smartec, με την αναφορά του ονόματος του δημιουργού.

Όλες οι έγκυρες συμμετοχές θα τεθούν σε δημόσια ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των νικητών. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στη σελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, και θα ενημερωθούν από τους διοργανωτές στα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν δηλώσει.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα