Επικαιρότητα

«Θεσσαλονίκη Μαζί»: Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, απεχθάνεται τον πολιτισμό και τους καλλιτέχνες

Η ανακοίνωση της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Parallaxi
θεσσαλονίκη-μαζί-η-διοίκηση-του-δήμ-574194
Parallaxi

Η ανακοίνωση της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί»:

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε ,ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, απεχθάνεται τον πολιτισμό και τους καλλιτέχνες.

Με κάθε τρόπο, προσπαθεί, άλλοτε απο πρόθεση και σκοπιμότητα, άλλοτε απο άγνοια και αδιαφορία, να περιφρονεί καταξιωμένους ανθρώπους και σημαντικά έργα πολιτισμού.

Στο τελευταίο κοινοτικό συμβούλιο της Τούμπας, διεπράχθη  μία ακόμη απαράδεκτη πράξη απαξίωσης ανθρώπων που με το έργο τους τίμησαν την πόλη μας και μάλιστα για δεύτερη φορά και για τον ίδιο άνθρωπο. Τον διαπρεπή Μουσικό και Θεσσαλονικιό Μαέστρο Αντώνη Κοντογεωργίου.

Το 1988 ο τότε Δήμαρχος Σωτήρης Κούβελας ,αναίτια απομάκρυνε τον Μουσικό από την Χορωδία του Δήμου Θεσσαλονίκης και σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται ,με την καταψήφιση αυτή τη φορά, της πρότασης της κίνησης πολιτών, για την ονομασία του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας Θεσσαλονίκης σε Κέντρο Αντώνης Κοντογεωργιου,τιμώντας έτσι τον άξιο Μουσικό της πόλης.

Η κίνηση πολιτών είχε αποστείλει την πρόταση και στον Δήμαρχο Κ.Ζερβα, πιστεύοντας ότι λόγω και της σχέσης του με τον χώρο της Μουσικής θα ήταν υποστηρικτής αυτής της πρότασης.

Δυστυχώς ,αν και γνωρίζουμε οτι η παράταξη ΄Ενωμένοι για Σύγχρονη Τούμπα΄΄ζήτησε από την πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου να αποσυρθεί το θέμα και να έρθει στο επόμενο συμβούλιο ώστε να έχουν πληρέστερη ενημέρωση, η  πρόεδρος και οι σύμβουλοι της παράταξης που διοικεί αρνήθηκαν και καταψήφισαν την πρόταση.

Μόνο ντροπή προκαλεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση ,σε μια πόλη που ο πολιτισμός της είναι το όχημά της.

Η παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί, ζητάει την επαναφορά της πρότασης ,τη συγνώμη των υπευθύνων και την ψήφιση του θέματος, ώστε να αποδοθεί τιμή στον σπουδαίο Μουσικό Αντώνη Κοντογεωργιου.

Με αυτήν την πράξη να τιμήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους της τέχνης που με το έργο τους τιμούν την πόλη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα