Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: «Με σεβασμό στο περιβάλλον η ΜΕΑ Λαγκαδά» δηλώνει ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ με αφορμή την προσφυγή στο ΣτΕ

Θα σεβαστεί την απόφαση του ανωτάτου δικαστικού οργάνου.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-με-σεβασμό-στο-περιβάλλ-634526
Parallaxi

«Με σεβασμό στην περιβαλλοντική νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές οδηγίες προχωρήσαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε στην αντίστοιχη μελέτη της χωροθέτησης των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο νομό Θεσσαλονίκης -μια δυτικά και μία ανατολικά- την οποία η Περιφέρεια έλαβε υπόψη εγκρίνοντας τις σχετικές τοποθεσίες», δηλώνει ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης, απαντώντας στην προσφυγή πολιτών, φορέων και συλλόγων του Λαγκαδά κατά της χωροθέτησης της ΜΕΑ Δ. Τομέα Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Γεράνης τονίζει πως ο Φορέας σέβεται απόλυτα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και θα σεβαστεί και την απόφαση του ανωτάτου δικαστικού οργάνου.

Προσθέτει, ωστόσο, πως «ως περιφερειακός φορέας της αυτοδιοίκησης υλοποιούμε τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων στο επίπεδο της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας» με στόχο την «ταχύτερη δυνατή υλοποίηση των έργων προκειμένου να περάσουμε στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και να αξιοποιηθούν οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις».

Ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ συμπληρώνει, σε γραπτή του δήλωση, πως από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν δράσεις ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών και των ενδιαφερόμενων φορέων για όλες τις παραμέτρους των εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα