Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Δύο πορείες αυτή την ώρα στο κέντρο της πόλης

Καλλιτέχνες, μέλη φοιτητικών συλλόγων και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για την τραγωδία στα Τέμπη αψηφώντας τη βροχή - Βίντεο και φωτογραφίες

Parallaxi
θεσσαλονίκη-δύο-πορείες-αυτή-την-ώρα-σ-979921
Parallaxi

Δύο συγκεντρώσεις, παρά την βροχή, πραγματοποιήθηκαν στην Καμάρα, υπό τη σκιά της μεγάλης τραγωδίας στα Τέμπη.

Μέλη της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ και αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν από τις 6 το απόγευμα στο σημείο, ενώ ακολουθεί μηχανοκίνητη πορεία υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ.

Από την άλλη, στο ίδιο σημείο της Καμάρας, καλλιτέχνες και μέλη φοιτητικών συλλόγων πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους,  αλλά και με αλλαγή πλέον του περιεχομένου της διαδήλωσης, όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσαν, καθώς το καλλιτεχνικό κίνημα δεν μπορεί να μείνει αμέτοχο στο «έγκλημα» που συντελείται χρόνια εις βάρος των κατώτερων στρωμάτων και εκδηλώθηκε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, με τον χειρότερο τρόπο αναφέροντας την τραγική σύγκρουση των δύο τρένων και τον θάνατο τόσων ανθρώπων.

Με το σύνθημα που γράφτηκε στην αφίσα των διαδηλώσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές πόλεις που την ίδια ώρα έκαναν κάλεσμα, να λέει «Δεν είναι δυστύχημα, είναι δολοφονία», είναι σαφής η κατεύθυνση των καλλιτεχνών που πλέον δεν αγωνιούν μόνο για τα καλλιτεχνικά τους πτυχία και την υποβάθμιση του πολιτισμού στη χώρα, αλλά και για την καθημερινότητα όλων.

Για αυτόν τον  λόγο, ενίσχυσαν το κάλεσμα τους στις σημερινές διαδηλώσεις τους και κάλεσαν όλο τον κόσμο να τις πλαισιώσει, για έναν αγώνα για την εξαθλίωση των ζωών.

Κάτι, που τελικά αποδέχτηκαν δεκάδες πολίτες που βρέθηκαν στην Καμάρα αυτή την ώρα για μία μεγάλη συγκέντρωση που κάθε άλλο παρά συμβολική είναι, σε όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα όλων.

Ακολουθεί πορεία στο κέντρο της πόλης, με κατεύθυνση δυτικά, πολύ πιθανόν με προορισμό τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του ΟΣΕ, ενώ οι δύο πορείες, αξίζει να αναφέρουμε πως ενώθηκαν στη συνέχεια

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα