Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Μήνυμα κατά της οπαδικής βίας από μαθητές του 5ο λυκείου Καλαμαριάς

Με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Parallaxi
θεσσαλονίκη-μήνυμα-κατά-της-οπαδικής-967342
Parallaxi

Μήνυμα κατά της οπαδικής βίας έστειλαν σήμερα παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές ομάδων της Θεσσαλονίκηςμαθητές του 5ου Λυκείου Καλαμαριάς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μίλησαν ο Λάκης Παπαϊωάννου βετεράνος του Ηρακλή, ο Γιάννης Βένος  βετεράνος του Άρη, ο Μλάντεν Φορτούλα βετεράνος του ΠΑΟΚ, και ο Γιώργος Νιφόπουλος, βετεράνος του Απόλλωνα  Καλαμαριάς.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης έγινε συμβολική φωτογράφηση μαθητών με φανέλες από όλες τις ομάδες και με τους βετεράνους των ομάδων της Θεσσαλονίκης.

Στην ομιλία του το μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Προπονητών Θεσσαλονίκης Μιχάλης Θαλασσινός αναφερόμενος στην οπαδική βία τόνισε ότι «…το συγκεκριμένο περιστατικό, κάθε άλλο παρά μεμονωμένο περιστατικό θα πρέπει να θεωρηθεί. Αντίθετα, τα όσα συνέβησαν αποτελούν έναν κρίκο στην αλυσίδα των όσων συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια και αφορούν μια σειρά από περιστατικά βίας, ορατής και αόρατης που στόχο έχουν την καταστολή και την τρομοκρατία …»

«…Επομένως πρέπει να το δούμε σε ένα γενικότερο πλαίσιο που αφορά τις αιτίες που γεννούν, αναπαράγουν και συντηρούν αυτά τα φαινόμενα. Αιτίες που έχουν τις ρίζες τους στην επιχειρηματική δράση και τους ανταγωνισμούς στον χώρο του ποδοσφαίρου….»

«…Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του πατέρα του Άλκη που δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο θάνατος του γιου μου ας γίνει η αφορμή να αλλάξει η κοινωνία, αλλά και εκατοντάδων παιδιών και αθλητών και εδώ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης που το συγκεκριμένο γεγονός τους συγκλόνισε, ο προβληματισμός και η συζήτηση γύρω από το αν μπορεί να μπει φρένο σε όλα αυτά τα βάρβαρα φαινόμενα σίγουρα αποτελεί ένα πρώτο βήμα μια αφορμή για αλλαγή», κατέληξε ο κ Θαλασσινός.

Η εκδήλωση έκλεισε με ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Άλκη.

Πηγη – ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα