Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Πόσες κλήσεις σε παραβάτες οδηγούς έκοψε το 2021 η Δημοτική Αστυνομία

Έγιναν πάνω από 11.100 έλεγχοι για χρήση μάσκας -Επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 276 καταστήματα

Parallaxi
θεσσαλονίκη-πόσες-κλήσεις-σε-παραβάτ-578103
Parallaxi

Περισσότερες από 200.000 κλήσεις σε παραβάτες οδηγούς έκοψε κατά τη διάρκεια του 2021 η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων που διενήργησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 200.500 τροχονομικές παραβάσεις, ενώ αφαιρέθηκαν 1.377 πινακίδες για παράνομο παρκάρισμα σε ράμπες ή σε θέσεις στάθμευσης που προορίζονται για άτομα με αναπηρίες, σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ακόμη, εντός του 2021, στο πλαίσιο λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης «THESi» διενεργήθηκαν 796.658 έλεγχοι τόσο στις θέσεις μονίμων κατοίκων όσο και στις θέσεις επισκεπτών.

Όσον αφορά την τήρηση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας διεξήχθησαν 11.138 έλεγχοι για χρήση μάσκας και 49.603 έλεγχοι κυκλοφορίας και εισόδου σε δημόσιες υπηρεσίες. Παράλληλα, 414 καταστηματάρχες της πόλης ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας των καφέ, εστιατορίων και μπαρ στο πλαίσιο της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στις υπόλοιπες αρμοδιότητες της Υπηρεσίας, έγιναν έλεγχοι για τη νόμιμη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και για παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε συνεργασία, κατά περίπτωση, με το τμήμα Ελεγκτών και Επιδοτών και την Ελληνική Αστυνομία. Διενεργήθηκαν συνολικά 959 τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι, όπου διαπιστώθηκαν 283 παραβάσεις σε 276 καταστήματα.

Όσον αφορά τους ελέγχους για το παράνομο υπαίθριο εμπόριο, έγιναν 502 έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια, κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν 86 παραβάσεις και προχώρησαν 90 κατασχέσεις προϊόντων παραεμπορίου.

Σε 1.750 κατ’ οίκον επισκέψεις δημοτικών αστυνομικών πραγματοποιήθηκαν 3.400 θεωρήσεις γνησίου της υπογραφής για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν, ενώ τέλος έγιναν έλεγχοι για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, συγκροτήθηκαν μικτά κλιμάκια για έλεγχο των διατάξεων που ρυθμίζουν τα ζώα συντροφιάς και πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σχολεία για το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα