Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πόσοι έλεγχοι για το κάπνισμα έγιναν τους τελευταίους δύο μήνες

Το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας το τελευταίο δίμηνο.

Εύα Καβάζη
θεσσαλονικη-πόσοι-έλεγχοι-για-το-κάπν-356831
Εύα Καβάζη

Λέξεις – Εικόνες: Εύα Καβάζη

Τον καθιερωμένο απολογισμό του έργου της για το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2019 ανακοινώνει σήμερα, Τρίτη 12 Νοεμβρίου, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης. 

Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται ενημέρωση για τη δράση των μικτών κλιμακίων σε ό, τι αφορά ελέγχους και κυρώσεις σε καταστήματα, παραβάσεις του ΚΟΚ, θέματα που αφορούν την αντικαπνιστική νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν 348 τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι, διαπιστώθηκαν 155 παραβάσεις σε 131 καταστήματα και εκτελέστηκαν 21 διοικητικές κυρώσεις. Οργανώθηκαν 5 επιχειρήσεις απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων, σε περιπτώσεις όπου οι ιδιώτες έκαναν κατ΄εξακολούθηση αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου.

Βεβαιώθηκαν 43.380 τροχονομικές παραβάσεις και αφαιρέθηκαν 527 πινακίδες κυκλοφορίας για παραβάσεις που αφορούν σε αντικοινωνική στάθμευση (π.χ. σε θέσεις ΑΜΕΑ). 

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση των ελέγχων τήρησης της αντικαπνιστικής νομοθεσίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Διενεργήθηκαν 508 έλεγχοι από αυτοτελή κλιμάκια δημοτικών αστυνομικών (το ίδιο δίμηνο του 2018 ο αριθμός ήταν μηδενικός) και βεβαιώθηκαν 79 παραβάσεις.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα της δίμηνης δραστηριότητας της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης θα δημοσιευθούν επισήμως μέσα στη μέρα, ενώ στις φωτογραφίες απεικονίζονται τα προϊόντα που κατασχέθηκαν αυτό το διάστημα. Μάλιστα, τα λουλούδια κατασχέθηκαν πρόσφατα, μόλις τις τελευταίες ημέρες.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, έδωσε το παρών στη σχετική ενημέρωση ενώ ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα αρμοδιοτήτων Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, τόνισε ότι όλα τα κατασχεμένα προϊόντα είναι προς καταστροφή, καθώς «είναι ψηλά στην ατζέντα το παρεμπόριο να παταχθεί».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα