Top

Θεσσαλονίκη: Που διεξάγονται δωρεάν rapid tests

Δωρεάν rapid tests μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αυτή και την επόμενη εβδομάδα σε πολλούς δήμους.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-που-διεξάγονται-δωρεάν-rapid-tes-592607
Parallaxi

Δωρεάν rapid tests μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αυτή την εβδομάδα σε πολλούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Δείτε αναλυτικά τις επίσημες ανακοινώσεις:

Δήμος Δέλτα

Και αυτήν την εβδομάδα οι πολίτες του Δήμου Δέλτα θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης COVID 19 (rapid tests).

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου από τις 10:00π.μ έως τις 14:00μ.μ, μπροστά από το ΕΠΑΛ Σίνδου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά απο συνεργασία του Δημάρχου και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, και Δημόσιας Υγείας, θα πραγματοποιεί rapid test μέσα από το αυτοκίνητο ( Drive-through).

Οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ για να εξυπηρετηθούν.

Δήμος Θέρμης

Έπειτα από αίτημα του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας πρόκειται να πραγματοποιήσει την προσεχή Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19. Τα τεστ θα γίνουν από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ (στο ισόγειο του κτιρίου όπου στεγάζεται το κοινοτικό κατάστημα).

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό. Σημειώνεται ότι για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Την Παρασκευή 26.02 rapid test θα πραγματοποιηθούν στον πεζόδρομο Βυζαντίου με Ζαΐμη, περιοχή Ρομέο, Κάτω Ηλιούπολη. Το ωράριο προσέλευσης είναι 10:00 – 15:00.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται αύριο, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) Covid-19 στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Τα rapid tests διενεργούνται από τις 10.00 το πρωί μέχρι και τις 3.00 μετά το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.

Δήμος Παύλου Μελά

Νέα δωρεάν rapid test (ελέγχους ταχείας ανίχνευσης Covid -19) σε πεζούς, διοργανώνoυν ο ΕΟΔΥ και οι Κινητές Ομάδες Υγείας, με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Παύλου Μελά, στη μάχη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Το πρόγραμμα, ώρες 10.00-15.00 ➢ Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου: πλατεία Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης, Άνω Ηλιούπολη.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Οι πολίτες, ξεκινώντας από το σπίτι ή την εργασία τους, θα πρέπει να στείλουν μήνυμα (sms) με τον κωδικό μετακίνησης 1 στο τηλέφωνο 13033 και να ενημερώσουν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ κατά την προσέλευσή τους, για ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και τηλέφωνο επικοινωνίας. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους εξεταζόμενους, εντός λίγων ωρών, μέσω sms.

Χάρτης κρουσμάτων: Aνησυχία για Θεσσαλονίκη- Αττική – Αχαΐα

Δήμος Καλαμαριάς

Δίπλα στους πολίτες του ο Δήμος Καλαμαριάς θα πραγματοποιήσει rapid test και αυτήν την εβδομάδα στον Φοίνικα μπροστά από τα ΚΑΠΗ. Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, (10.00 π.μ- 15.00 μ.μ) κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής θα κάνουν δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης COVID 19 (rapid tests) μέσω Drive-through.

Και την επόμενη εβδομάδα Τετάρτη 03/03, Πέμπτη 04/03 (Τσικνοπέμπτη) & Παρασκευή 05/03, στο ίδιο σημείο και τις ίδιες ώρες.

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνέχεια των ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου που πραγματοποιεί στο δήμο μας θα πραγματοποιήσει νέο διήμερο δωρεάν rapid test. Έτσι την Δευτέρα 1 Μαρτίου από τις 10π.μ. έως 3μ.μ. κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) θα πραγματοποιηθούν rapid test για πεζούς στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα (Αμπελόκηποι) ενώ την Τρίτη 2 Μαρτίου από τις 10π.μ. έως 3μ.μ. θα πραγματοποιηθούν rapid test για πεζούς στην Πλατεία Τσομπάνογλου (Μενεμένη). 

Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες που θα προσέλθουν για την εξέταση θα πρέπει να δηλώσουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους (η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα που θα σταλεί στο κινητό του πολίτη που εξετάσθηκε). Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού. Στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες δράσεις rapid test στο δήμο μας για τις οποίες, οι πολίτες θα ενημερωθούν έγκαιρα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα