Top

Θεσσαλονίκη: Πού εξετάζεται η αξιοποίηση κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων

Η επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα μέτρα στήριξης από τον κεντρικό δήμο συζητήθηκαν σε σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Κ.Ζέρβα.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-πού-εξετάζεται-η-αξιοποί-590463
Parallaxi

Σύσκεψη με αφορμή την επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιάφεροντος στη Θεσσαλονίκη, την τήρηση των κανόνων ασφάλειας της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορονοϊού και τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του επιχειρηματικού κλάδου πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο υπό τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων αντιδήμαρχοι, ο γενικός γραμματέας Ευθύμης Φωτόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής και συνεργάτες του δημάρχου, οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά τις επόμενες ημέρες για τις νέες ρυθμίσεις ώστε να προετοιμαστούν για την κατάθεση του φακέλου τους. Οι νέες αυτές ρυθμίσεις θα προσδιορίζονται από τη νομοθετική ρύθμιση η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

“Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, για την αποφυγή δημιουργίας χρονοβόρων διαδικασιών, γραφειοκρατικού κόστους και ταλαιπωρίας κατά την αδειοδότηση των ΚΥΕ, προετοιμάζεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών.

Επίσης, θα εξεταστεί η αξιοποίηση κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σε πλατείες και σε κάθε ελεύθερο χώρο που γειτνιάζει με εστιατόρια, καφέ, μπαρ, ενώ απορρίφθηκε η αξιοποίηση χώρου επί του οδοστρώματος που προορίζεται για στάθμευση αυτοκινήτων. Στις περιπτώσεις που είναι αδύνατη η επέκταση κατάληψης και χρήσης επιπλέον κοινόχρηστου χώρου τότε ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στη μείωση τελών κατά 50%.

Οι ρυθμίσεις που προωθούνται θα είναι έκτακτες και θα αφορούν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων να είναι συνεχείς, ενώ εξετάζεται η ανάπτυξη προσωρινού δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Για την οριστικοποίηση των νέων ρυθμίσεων θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης στις 22 Μαΐου, όπου θα γίνει διαβούλευση με τους φορείς της πόλης και η έγκριση τους από τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα