Top

Θεσσαλονίκη: Που μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid tests αυτή την εβδομάδα

Δωρεάν rapid tests μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες σε πολλούς δήμους.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-που-μπορείτε-να-κάνετε-δω-708456
Parallaxi

Δωρεάν rapid tests μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες σε πολλούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Δείτε αναλυτικά τις επίσημες ανακοινώσεις:

Δήμος Θέρμης

Έπειτα από αίτημα του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας πρόκειται να πραγματοποιήσει την προσεχή εβδομάδα δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στις Κοινότητες Σουρωτής, Αγίας Παρασκευής και Βασιλικών. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα για τα rapid test έχει ως εξής:

– Στη Σουρωτή, την Τετάρτη 3 Μαρτίου, στην αίθουσα του αγροτικού ιατρείου, στην κεντρική πλατεία, πίσω από το κοινοτικό κατάστημα. Μπορούν, επίσης, να κάνουν τεστ και κάτοικοι από τον Άγιο Αντώνιο και το Μονοπήγαδο.

– Στην Αγία Παρασκευή, την Πέμπτη 4 Μαρτίου, στην αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού, στο ισόγειο του κοινοτικού καταστήματος. Μπορούν, επίσης, να κάνουν τεστ και κάτοικοι από τις κοινότητες Νέας Ραιδεστού, Ταγαράδων και Νέου Ρυσίου.

– Στα Βασιλικά, την Παρασκευή 5 Μαρτίου, στο ισόγειο του κοινοτικού καταστήματος, στην κεντρική πλατεία.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τεστ θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό. Σημειώνεται ότι για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.

Δήμος Θερμαϊκού

Ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), σας καλεί να εξεταστείτε στη δωρεάν δειγματοληψία ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), ανοιχτή προς όλους τους πολίτες, η οποία θα πραγματοποιηθεί:

Τη Δευτέρα 01 Μαρτίου 2021, από τις 10:00 μέχρι τις 15:00, στην αίθουσα Κ.Α.Π.Η. Νέας Μηχανιώνας, στο πρώην Δημαρχείο Νέας Μηχανιώνας

Την Τρίτη 02 Μαρτίου 2021, από τις 10:00 μέχρι τις 15:00, στην πλατεία Ιωάννη Μεταξά στην Επανομή

Την Τετάρτη 03 Μαρτίου 2021, από τις 10:00 μέχρι τις 15:00, στη συμβολή των οδών Αμπελοκήπων και Κρήτης στην Περαία

Οι δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν πως:

  • Για τη μετακίνηση τους πρέπει να αποστέλλουν μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 1, να φορούν μάσκα προστασίας και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.
  • Για την εξέταση τους πρέπει να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.
  • Τα αποτελέσματα λαμβάνονται αμέσως.
Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Συνεχίζονται για άλλες 2 ημέρες σε Πυλαία και Πανόραμα οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Η πρωτοβουλία του δήμου γίνεται στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την ανάσχεση της πανδημίας και αφορά σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through). Προηγήθηκαν ήδη 14 ανάλογοι έλεγχοι σε Πυλαία, Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι – Εξοχή και Πανόραμα, όπου προσήλθαν και εξετάσθηκαν περισσότεροι από 3.500  συμπολίτες μας. Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν:

  • τη Δευτέρα 1 Μαρτίου στην Πυλαία, επί της οδού Κύπρου (έναντι Ελαιορέματος) και
  • την Τρίτη 2 Μαρτίου στο Πανόραμα, επί της οδού Ηπείρου 19 (κάτω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής)

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. 

Να σημειωθεί ότι σε rapid tests υποβάλλονται ΜΟΝΟ οι πολίτες που προσέρχονται με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα (ποδήλατο, μηχανή κ.λπ.).  Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Για  τη μετακίνηση τους μπορούν να στείλουν τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ  θα τους ζητηθεί  αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και τη γρήγορη εξυπηρέτηση, στον χώρο θα βρίσκεται η Δημοτική Αστυνομία, ενώ θα τηρηθούν σχολαστικά όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΕΡΕΥΝΑ: Πόσο επηρεάζει ο κορονοϊός τα μάτια

Δήμος Νεάπολης Συκεών

Ο δήμος Νεάπολης Συκεών θα πραγματοποιήσει δωρεάν rapid test τη Δευτέρα 1 Μαρτίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι, στο δημοτικό Άλσος Συκεών. Στο χώρο υπάρχει δυνατότητα parking ενώ απαραίτητη είναι η γνώση ΑΜΚΑ.

Δήμος Καλαμαριάς

Δίπλα στους πολίτες του ο Δήμος Καλαμαριάς θα πραγματοποιήσει rapid test και αυτήν την εβδομάδα στον Φοίνικα μπροστά από τα ΚΑΠΗ. Την Τετάρτη 03/03, Πέμπτη 04/03 (Τσικνοπέμπτη) & Παρασκευή 05/03, (10.00 π.μ- 15.00 μ.μ) κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής θα κάνουν δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης COVID 19 (rapid tests) μέσω Drive-through.

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνέχεια των ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου που πραγματοποιεί στο δήμο μας θα πραγματοποιήσει νέο διήμερο δωρεάν rapid test.

Έτσι την Δευτέρα 1 Μαρτίου από τις 10π.μ. έως 3μ.μ. κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) θα πραγματοποιηθούν rapid test για πεζούς στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα (Αμπελόκηποι) ενώ την Τρίτη 2 Μαρτίου από τις 10π.μ. έως 3μ.μ. θα πραγματοποιηθούν rapid test για πεζούς στην Πλατεία Τσομπάνογλου (Μενεμένη).

Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες που θα προσέλθουν για την εξέταση θα πρέπει να δηλώσουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους (η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα που θα σταλεί στο κινητό του πολίτη που εξετάσθηκε). Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού. Στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες δράσεις rapid test στο δήμο μας για τις οποίες, οι πολίτες θα ενημερωθούν έγκαιρα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα