Θεσσαλονίκη: Προνήπια σε υπόγειο δίπλα σε καυστήρα φυσικού αερίου

Τριτοκοσμικές συνθήκες για μικρά παιδιά στο 26ο νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης που στεγάζεται στο 40ο δημοτικό σχολείο - Ανάστατοι οι γονείς που ζητούν άμεσα λύση.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
θεσσαλονίκη-προνήπια-σε-υπόγειο-δίπλ-659801
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

 

Τα «παρατράγουδα» με τη δίχρονη εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται, αφού διαρκώς έρχονται στο προσκήνιο, νέες καταγγελίες γονέων σχετικά με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν μικρά παιδιά στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, τα προνήπια του 26ου νηπιαγωγείου της Θεσσαλονίκης, στεγάζονται εδώ και λίγες ημέρες σε υπόγειο χώρο του 40ου δημοτικού σχολείου της πόλης.

Η αίθουσα εκτός από το γεγονός ότι δεν αερίζεται επαρκώς και έχει ελάχιστο φωτισμό, βρίσκεται δίπλα στον λέβητα φυσικού αερίου, όπως καταγγέλλει στην Parallaxi, γονιός παιδιού που φοιτά εκεί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, η δυναμική του χώρου είναι για 22 παιδιά και αυτή τη στιγμή στην αίθουσα καθημερινά βρίσκονται περίπου 17, όμως ο αριθμός δεν αποκλείεται να αυξηθεί, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει να έρχονται όλοι οι μικροί μαθητές ακόμη.

Το προσωπικό του νηπιαγωγείου είχε ενημερώσει τους γονείς κατά την περίοδο εγγραφής, ότι δεν αποκλείεται να χρειαστεί να γίνει διαχωρισμός των παιδιών σε όμορα σχολεία ή να βρεθεί λύση μέσω λυόμενων, χωρίς ωστόσο και αυτοί να έχουν περισσότερες πληροφορίες από πλευράς του δήμου Θεσσαλονίκης.

Έτσι, τα παιδιά τοποθετήθηκαν στον χώρο που παραχωρήθηκε από το δημοτικό σχολείο, ο οποίος χρησιμοποιούνταν ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που όμως θα παρέμενε κλειστός τη φετινή σχολική χρονιά εξαιτίας του κορονοϊού και μάλιστα με εξοπλισμό που δόθηκε τις τελευταίες ημέρες από άλλη σχολική μονάδα.

Ακόμη και οι λύσεις που προτάθηκαν για την μετεγκατάσταση των προνήπιων είναι ανέφικτες να πραγματοποιηθούν. Η πρώτη αφορούσε τη μεταφορά στο 34ο δημοτικό και σε αίθουσα του δευτέρου ορόφου, που έχει μάλιστα εσωτερικό μπαλκόνι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα για τη χρήση τουαλέτας, αφού θα έπρεπε ένα μικρό παιδί να κατέβει μόνο του τις σκάλες και αφού διανύσει μία απόσταση μέσω της αυλής να πάει σε αυτές. Παράλληλα, στον χώρο υπάρχει ακάλυπτος αρχαιολογικός χώρος.

Η δεύτερη πρόταση αφορούσε μετεγκατάσταση σε σχολείο στην Προξένου Κορομηλά, χωρίς όμως να υπάρχει χώρος ώστε να προαυλίζονται τα παιδιά.

Οι γονείς είναι ανάστατοι με τις συνθήκες φοίτησης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους και θα συγκαλέσουν άμεσα συνάντηση μεταξύ τους, ώστε να συζητήσουν τους τρόπους αντίδρασης τους, χωρίς να αποκλείουν και την παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Τέλος, δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στο φιάσκο με τις μάσκες που παραχωρήθηκαν στα προνήπια, τονίζοντας ότι το μέγεθος τους, αντιστοιχούσε στα πρόσωπα τριών παιδιών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα