Featured

Θεσσαλονίκη: Σε νοσοκομεία αποκλειστικά για covid μετατρέπονται τα “Άγιος Παύλος” και “Άγιος Δημήτριος”

Οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι περίπου 20

Φίλιππος Δεργιαδές
θεσσαλονίκη-σε-νοσοκομεία-αποκλειστ-841732
Φίλιππος Δεργιαδές
εικόνα SOOC

Σε νοσοκομεία που θα εξυπηρετούν αποκλειστικά περιστατικά Covid μετατρέπονται από αύριο σταδιακά, τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος» και «Άγιος Δημήτριος», της Θεσσαλονίκης, κάτω από το βάρος των περιστατικών κορονοϊού που κάθε μέρα αυξάνονται.

Να σημειωθεί πως για το Άγιος Παύλος θα είναι η δεύτερη φορά που θα μετατραπεί σε «μονοθεματικό» νοσοκομείο από την εμφάνιση της πανδημίας. Επίσης πρέπει να επισημανθεί ότι οι εισαγωγές covid κατά τις τελευταίες εφημερίες των νοσοκομείων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Από τις 30-35 εισαγωγές covid στις αρχές Οκτωβρίου, σήμερα οι εισαγωγές covid έχουν εκτιναχτεί σχεδόν στις 50 ή ακόμα και πάνω από 50!

Αυτό σημαίνει ότι τα περιστατικά covid έχουν σχεδόν διπλασιαστεί γεγονός που επιβαρύνει όλες τις άλλες λειτουργίες των νοσοκομείων και ιδίως τις ΜΕΘ, οι οποίες είναι όλες γεμάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι περίπου 20!.

«Είμαστε στα όρια της κατάρρευσης, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, για αυτό γίνεται αυτή η μετατροπή» τονίζει στην Parallaxi, η Δάφνη Κατσίμπα, γιατρός στο “νοσοκομείο Γεννηματάς” και  μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι η ελλιπής προετοιμασία για την διαχείριση του 4ου κύματος της πανδημίας, βαρύνει την κυβέρνηση, την οποία γιατροί και νοσηλευτές είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα…

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα