Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης

Θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

Χρυσάνθη Αρχοντίδου
θεσσαλονίκη-στους-δρόμους-άνθρωποι-τ-968432
Χρυσάνθη Αρχοντίδου

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι καλλιτέχνες κόντρα στο προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία τους και την τροπολογία – «εμπαιγμό» που κατατέθηκε για να καμφθούν οι αντιδράσεις προχωρώντας σήμερα, σε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών και των σπουδαστών των δραματικών σχολών συμμετέχουν σωματεία του ΥΠΠΟΑ τα οποία, με αίτημα να μην αλλάξει το νομικό καθεστώς των δημόσιων μουσείων, κηρύσσουν στάση εργασίας σήμερα, από τις 11 πμ έως τις 2 μμ.

Το κάλεσμα το έχει απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α), ενώ  στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καλλιτεχνικού Προσωπικού ΟΤΑ (ΠΟΚΠ-ΟΤΑ), καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ)

Τα αιτήματα τους:

-Την ΑΜΕΣΗ απόσυρση του προεδρικού διατάγματος 85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην τέχνη και τον πολιτισμό.

-Την αναβάθμιση των Πτυχίων μας. Δημιουργία ειδικής βαθμίδας (ΤΕ) καλλιτεχνών για την κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

-Την παροχή Σίτισης, Στέγασης, Μειωμένου Κόμιστρου και λοιπών Φοιτητικών Δικαιωμάτων.

-Την άμεση ίδρυση Δημόσιου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Παραστατικών Τεχνών στα πρότυπα της Σχολής Καλών Τεχνών

Θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα