Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση για πλειστηριασμό διαμερίσματος οικογένειας

Πρόκειται για οικογένεια με παιδί γυμνασίου - Την Τετάρτη η συγκέντρωση

Parallaxi
θεσσαλονίκη-συγκέντρωση-για-πλειστη-944882
Parallaxi

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί αύριο στις 9.30 το πρωί σε συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην οδό Ελ. Βενιζέλου 43 ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης καθώς πρόκειται να διενεργηθεί πλειστηριασμός διαμερίσματος μίας οικογένειας.

Σύμφωνα με τον Συντονισμό, ο πλειστηριασμός γίνεται για δάνειο 190.000 με τους τόκους έχει φτάσει 600.000 ευρώ.

«Για τα κοράκια της αγοράς και τους νόμους που οι κυβερνήσεις όλων των τελευταίων χρόνων θεσμοθετούν, δεν έχει καμιά σημασία αν πετάξουν στο δρόμο μια οικογένεια με ένα παιδί που φοιτά στο Γυμνάσιο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Συντονισμός.

Η ανακοίνωση:

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καταγγέλλει για άλλη μια φορά τη συνέχιση και όξυνση της πολιτικής αρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τράπεζες, Funds και κοράκια της αγοράς, μέσα από πλειστηριασμούς και εξώσεις. Στην Θεσσαλονίκη, μετά την υπόθεση του διαμερίσματος μιας ελαστικά εργαζόμενης που “βγήκε στο σφυρί” για χρέος 1.400 ευρώ και την σχετική κινητοποίηση που οργανώσαμε την Παρασκευή 2/12, την Τετάρτη 7 του Δεκέμβρη τα κοράκια των τραπεζών και των funds (DoValue και Eurobank στη συγκεκριμένη περίπτωση) επιδιώκουν να αρπάξουν το σπίτι μιας οικογένειας για χρέος από εμπορικό δάνειο 190.000 ευρώ που με τα πανωτόκια των (χρυσοπληρωμένων από τα κρατικά ταμεία) τραπεζών έφτασε τις 600.000 ευρώ.

Για τα κοράκια της αγοράς και τους νόμους που οι κυβερνήσεις όλων των τελευταίων χρόνων θεσμοθετούν, δεν έχει καμιά σημασία αν πετάξουν στο δρόμο μια οικογένεια με ένα παιδί που φοιτά στο Γυμνάσιο. Τα κέρδη των τραπεζών και του κεφαλαίου είναι ο μόνος νόμος που αναγνωρίζουν. Για την κοινωνική πλειοψηφία όμως που μέρες δύσκολες βιώνει, αγωνιώντας για το «πώς θα βγει ο χειμώνας», λόγω της συνεχώς διογκούμενης ακρίβειας στις τιμές τροφίμων και βασικών ειδών καθημερινής διαβίωσης όπως και στις τιμές ρεύματος και θέρμανσης/καυσίμων η αντίσταση κι ο ανυποχώρητος αγώνας είναι μονόδρομος. Σήμερα παρά ποτέ είναι αναγκαίος ένα παλλαϊκό κίνημα, ένας ισχυρός Συντονισμός Σωματείων και Συλλογικοτήτων από γειτονιές και χώρους δουλειάς και μόρφωσης που ανασχετικούς φραγμούς θα στήσει στην πολιτική απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και γενικά την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου.

Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια funds – τραπεζίτη!

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στηρίζει και καλεί στην συγκέντρωση αλληλεγγύης και αποτροπής του πλειστηριασμού την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη, 9.30μ.μ., στο Συμβολαιογραφικό γραφείο, Βενιζέλου 43.

Απαιτούμε:

  • Να μην γίνει ο πλειστηριασμός του συγκεκριμένου σπιτιού και γενικά Να μην περάσει κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας σε τράπεζες-funds-κοράκια της αγοράς
  • Να θεσμοθετηθεί το ακατάσχετο της πρώτης λαϊκής κατοικίας και να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις
  • Να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο απελευθέρωσης των πλειστηριασμών από το 2015 ως σήμερα
  • Να διαγραφούν τα χρέη των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες-κράτος-ΔΕΚΟ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα