Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού για διακίνηση μεταναστών

Κατηγορείται ότι μετείχε σε εγκληματική οργάνωση που προωθούσε παράνομα  αλλοδαπούς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-σύλληψη-αστυνομικού-για-1015288
Parallaxi

Νέα σύλληψη αστυνομικού για παράνομη διακίνηση μεταναστών πραγματοποίησαν οι «αδιάφθοροι» της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, λίγες μόλις ημέρες μετά τις συλλήψεις πέντε αστυνομικών για το ίδιο αδίκημα στον Έβρο.

Η νέα έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία, μέχρι που τελικά η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων πέρασε χειροπέδες χθες Πέμπτη σε αστυνομικό στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αστυνομικός εκμεταλλευόμενος την υπηρεσιακή του ιδιότητα και θέση, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 είχε ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την παράνομη προώθηση αλλοδαπών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του αεροδρομίου.

Μάλιστα, για να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος σκοπός μέλος της οργάνωσης από την Αθήνα παρείχε πληροφορίες στον αστυνομικό, αναφορικά με τα στοιχεία και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα των προς διακίνηση αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης ο αστυνομικός συνελήφθη, αφού πρωινές ώρες χθες (1 Ιουνίου 2023) προέβη σε ενέργειες ώστε να διευκολυνθεί η αεροπορική έξοδος από τη χώρα με χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων δύο αλλοδαπών (ενήλικου, ο οποίος επίσης συνελήφθη και συνοδευόμενης από αυτόν ανήλικης), πράξη η οποία ωστόσο απετράπη πριν την επιβίβαση, από τους αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ακολούθησαν έρευνες κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 πλαστά διαβατήρια, 84 κερδισμένα δελτία συνολικού ύψους 73.047 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα, φορητός υπολογιστής (laptop), 2 κάρτες επιβίβασης (Boarding Pass), βιβλιάριο καταθέσεων, ιδιόχειρες σημειώσεις με χρηματικά ποσά και καταστατικό εταιρείας με έδρα το εξωτερικό και αντικείμενο εμπορικές-οικονομικές υπηρεσίες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αστυνομικού και τριών ακόμη ατόμων αφορά στα –κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας, δωροληψίας και δωροδοκίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος καθώς και παράβασης της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Οι συλληφθέντες, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα