Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Τι λέει το Χαρίσειο για τα κρούσματα σε ηλικιωμένους

Πόσοι εντοπίστηκαν θετικοί - Νέοι έλεγχοι του ΕΟΔΥ σε τρόφιμους και προσωπικό.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-τι-λέει-το-χαρίσειο-για-τα-652343
Parallaxi

corona

Ανακοίνωση εξέδωσε το Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης με αφορμή τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε ηλικιωμένους τρόφιμους τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με αυτήν, την Κυριακή 28/2 διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο ένας ηλικιωμένος άνδρας λόγω απώλειας συνείδησης, χωρίς όμως κανένα άλλο σύμπτωμα που να παραπέμπει σε Covid-19. Ωστόσο, από τον μοριακό έλεγχο που διενεργήθη εντοπίστηκε θετικός στον ιό.

Το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τον ηλικιωμένο υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο, με τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά.

Την Τρίτη 2/3 ακολούθησε έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με rapid tests σε όλο το προσωπικό με τα αποτελέσματα να είναι και πάλι αρνητικά.

Από τον ίδιο έλεγχο όμως προέκυψαν 4 θετικά κρούσματα σε ηλικιωμένους οι οποίοι ήταν ασυμπτωματικοί. Στη συνέχεια απομονώθηκαν με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, ενώ τα συγγενικά τους πρόσωπα ενημερώνονται για την κατάσταση της υγείας τους.

Οι υπόλοιπες πτέρυγες του Χαρίσειου συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, σημειώνει η ανακοίνωση.

Σήμερα 3 Μαρτίου θα διενεργηθεί μοριακός έλεγχος σε 150 άτομα, ηλικιωμένους και προσωπικό.

«Παρακαλούμε τις προσευχές όλων προς τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, τον ιατρό των ψυχών και των σωμάτων, ώστε όλοι να ξεπεράσουμε αυτήν τη δυσκολία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα