Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη – Τώρα: Πορεία για τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονου από αστυνομικό

"Δεν αντέχουμε άλλο τρόμο, τα σκοτάδια σου και δρόμο" - Το βασικό σύνθημα της συγκέντρωσης

Parallaxi
θεσσαλονίκη-τώρα-πορεία-για-τον-σοβα-944415
Parallaxi

Συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με γενικό σύνθημα “Δεν αντέχουμε άλλο τρόμο, τα σκοτάδια σου και δρόμο”

Το κάλεσμα ήταν στις 19.00 στην Καμάρα όπου πλήθος κόσμου βρέθηκε εκεί για να διαμαρτυρηθεί για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου ομόφυλού τους από όπλο αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης

Παρακάτω, το κείμενο ενός από τα καλέσματα παρατάξεων:

Χθες το βράδυ 16χρονος Ρομ σε βενζινάδικο στη Μοναστηρίου έφυγε χωρίς να πληρώσει 20 ευρώ για τα καύσιμα. Ακολούθησε καταδίωξη του αμαξιού από περιπολικό και μηχανές ομάδες ΔΙ.ΑΣ μέχρι που ένας από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ πυροβόλησε δύο φορές με τη μία σφαίρα να καταλήγει στο κεφάλι του 16χρονου.

Το κράτος και οι λοιποί μηχανισμοί του απέδειξαν για άλλη μια φορά πως αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά και χωρίς κανένα δισταγμό είναι να σπείρουν τον θάνατο. Έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από την κρατική δολοφονία του Ν. Σαμπάνη ,το οποίο έρχεται να αποδείξει ότι για το κράτος υπάρχουν ζωές που δεν έχουν σημασία και στο όνομα της ιδιοκτησίας και του κέρδους δε διστάζουν να δολοφονήσουν. Η οργή μας ξεχυλίζει και θυμόμαστε πως δεν έχουνε αλλάξει πολλά από τον Δεκέμβρη του 08 μέχρι σήμερα. Να βρεθούμε ξανά στους δρόμους .

Τα άτομα έχουν σηκώσει πανό κατά της αστυνομικής βίας, ένα εκ των οποίων φέρει και το πρόσωπο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι διαμαρτυρόμενοι θα προχωρήσουν και σε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα