Διεθνή

Θετικές δοκιμές για εμβόλιο κατά του καρκίνου του δέρματος

Δείχνει να μειώνει κατά 44% τον κίνδυνο θανάτου

Parallaxi
θετικές-δοκιμές-για-εμβόλιο-κατά-του-κ-866216
Parallaxi

Οι μετοχές της Merck και της Moderna εκτινάχθηκαν σήμερα το πρωί, αφού οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι βρίσκονται προ των πυλών για ένα εμβόλιο κατά του καρκίνου του δέρματος, το οποίο αναπτύσσουν χρησιμοποιώντας την τεχνολογία mRNA του εμβολίου της COVID-19. Όπως δήλωσαν το δοκιμαστικό εμβόλιο τα πήγε καλά σε μια μελέτη μεσαίου σταδίου.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες είπαν ότι ένας συνδυασμός του εμβολίου και της ανοσοθεραπείας της Merck Keytruda οδήγησε σε στατιστικά σημαντική βελτίωση στον χρόνο επιβίωσης χωρίς υποτροπές σε ασθενείς με μελάνωμα τρίτου ή τέταρτου βαθμού οι όγκοι των οποίων είχαν αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης

Αυτός ο συνδυασμός συγκρίθηκε μόνο με το Keytruda σε μια κλινική δοκιμή μεσαίου σταδίου με 157 ασθενείς.

Η ομάδα ασθενών που έλαβε το πιθανό εμβόλιο και η Keytruda σημείωσαν μείωση 44% στον κίνδυνο θανάτου ή επανεμφάνισης του καρκίνου, ανέφεραν οι εταιρείες.

Η Merck και η Moderna πρόκειται να ξεκινήσουν την τρίτη φάση της συγκεκριμένης μελέτης το 2023. Αυτή είναι γενικά η τελευταία και μεγαλύτερη κλινική μελέτη πριν ένα φάρμακο υποβληθεί στις ρυθμιστικές αρχές για έγκριση.

Το δοκιμαστικό εμβόλιο στοχεύει να εκπαιδεύσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ασθενούς να αναγνωρίζει και να ανταποκρίνεται ειδικά σε μεταλλάξειςτου εκάστοτε καρκίνου. Η Keytruda, ο κορυφαίος πωλητής της Merck, ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού για να ανιχνεύσει και να καταπολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα.

Οι μετοχές της Moderna εκτινάχθηκαν περισσότερο από 8% στις προκαταρκτικές συναλλαγές, ενώ η Merck σημείωσε άνοδο άνω του 2% και οι δείκτες μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκαν ελαφρά.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα