Διεθνή

Θετικός στον κοροναϊό ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες.

Parallaxi
θετικός-στον-κοροναϊό-ο-περιφερειάρχ-560396
Parallaxi

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας αρμόδιος για την βιώσιμη ανάπτυξη προέκυψε θετικός στον κοροναϊό. Αυτή την ώρα πραγματοποιούνται τεστ σε όλα τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου. Παράλληλα, διαγνώσθηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Σαρδηνία και στην ιταλική πρωτεύουσα. Στην Ρώμη είναι θετικός στον ιό ένας άνδρας που εργάζεται στην αστυνομική διεύθυνση της Αιώνιας Πόλης.

Σε ότι αφορά την έλλειψη νοσοκόμων και γιατρών στις περιοχές που βρίσκονται σε απομόνωση, έως τώρα τριάντα γιατροί που έχουν βγει στην σύνταξη προσέφεραν εθελοντικά το επαγγελματικό τους έργο. Επίσης, αναμένεται να επισπευσθεί κατά δυο μήνες η υποστήριξη της πτυχιακής εργασίας περίπου πενήντα νέων νοσοκόμων, ώστε να μπορέσουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Στο Μιλάνο σήμερα άνοιξε και πάλι τις πύλες του ο καθεδρικός ναός του Ντουόμο, αλλά η προσέλευση των επισκεπτών και πιστών είναι σαφώς περιορισμένη, σε σχέση με το παρελθόν. Η δε περιφέρεια της Λομβαρδίας, συμβούλεψε τους πολίτες της άνω των 65 ετών, να αποφύγουν, τις επόμενες τρεις εβδομάδες, να βγαίνουν από το σπίτι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τέλος, η εβδομάδα αυτή θα αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού, βάσει των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί έως τώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά: Αρνήθηκε να κάνει χειραψία με τη Μέρκελ λόγω κοροναϊού

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα