Ελλάδα

Θωμαΐδης – Λύματα: Μεγάλη χρήση αντικαταθλιπτικών και φαρμακευτικής κάνναβης

Η άρση των περιοριστικών μέτρων φέρνει αποκλιμάκωση στην κατανάλωση αντικαταθλιπτικών.

Parallaxi
θωμαΐδης-λύματα-μεγάλη-χρήση-αντικα-754051
Parallaxi

«Οι ενδείξεις από την ανάλυση των λυμάτων στην Αττική αλλά και το γενικότερο δίκτυο των λυμάτων στη χώρα και όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες – εισαγωγές στα νοσοκομεία και ΜΕΘ- δείχνουν ότι έχουμε μικρή αποκλιμάκωση» επισήμανε στο Πρώτο Πρόγραμμα (91,6 & 105,8) και στους δημοσιογράφους Κατερίνα Σερέτη και Διονύση Χατζημιχάλη ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, προσθέτοντας ότι υπάρχει αισιοδοξία για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Εξήγησε δε ότι με το «εργαλείο» της μεθοδολογίας των λυμάτων μπορούμε να δούμε την τάση που πάει αλλά παρόλο που συσχετίζεται με τη διασπορά στην κοινότητα, αυτό που πρέπει να έχουμε στο νου μας είναι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι το αποτέλεσμα των τεστ. Τα πολλά μοριακά τεστ τη μέρα δείχνουν πολλά κρούσματα. Άρα δεν είναι ένα δείκτης που ο κόσμος μπορεί να παρακολουθεί. Αξιόπιστος είναι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Καταλήγοντας ο κος Θωμαΐδης εξήγησε ότι από την ανάλυση των λυμάτων προκύπτει μεγάλη χρήση ψυχοτρόπων ουσιών και φαρμακευτικής κάνναβης, συμπληρώνοντας ότι το τελευταίο τρίμηνο καταγράφηκε σημαντική αύξηση των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, ωστόσο υπογράμμισε ότι «η άρση των περιοριστικών μέτρων φέρνει μικρή αποκλιμάκωση των ψυχοτρόπων ουσιών».

Δείτε επίσης:

Σισμανόγλειο: Να πάψει να είναι νοσοκομείο αναφοράς κορονoϊoύ ζητούν οι γιατροί του

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα