Top

Θρίλερ με την εξάπλωση του ιού παγκοσμίως- Νέα γνωστά πρόσωπα διαγνώστηκαν θετικά

Δείτε αναλυτικά όσα έγιναν γνωστά.

Parallaxi
θρίλερ-με-την-εξάπλωση-του-ιού-παγκοσμ-679031
Parallaxi

H εικόνα της πανδημίας σήμερα:

H εικόνα της πανδημίας την ίδια ώρα χθες:

Αναλυτικά τα νεότερα ανά τον κόσμο:

Καναδάς: Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κρίστια Φρίλαντ σε απομόνωση, εν αναμονή των αποτελεσμάτων του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε

Η αντιπρόεδρος της καναδικής κυβέρνησης, η Κρίστια Φρίλαντ, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τέθηκε σε απομόνωση, αφού ενημερώθηκε μέσω της ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού πως έπρεπε να υποβληθεί σε τεστ για τον SARS-CoV-2.

«Σήμερα, εξετάστηκα (…) αφού έλαβα ειδοποίηση από την εφαρμογή COVID Alert. Βρίσκομαι σε καραντίνα εν αναμονή των αποτελεσμάτων του τεστ μου», ανέφερε η Φρίλαντ, η οποία είναι επίσης υπουργός Οικονομικών, μέσω Twitter.

«Η εφαρμογή COVID Alert είναι σημαντικό εργαλείο στον αγώνα μας εναντίον του ιού», πρόσθεσε η ίδια, ενθαρρύνοντας τους Καναδούς να την εγκαταστήσουν στα κινητά τους και να τη χρησιμοποιούν.

Η εφαρμογή ειδοποιεί τις επαφές του χρήστη της εάν καταχωρίσει πως έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Έχει καταφορτωθεί περίπου 4,9 εκατομμύρια φορές αφότου άρχισε να λειτουργεί και περίπου 3.000 Καναδοί έχουν κάνει καταχωρίσεις για να ενημερώσουν τις επαφές τους πως μολύνθηκαν από τον κορονοϊό, σύμφωνα με καναδικά ΜΜΕ.

Τον Μάρτιο, στο λεγόμενο πρώτο κύμα της πανδημίας, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό είχε τεθεί σε απομόνωση όταν διαγνώστηκε πως μολύνθηκε η σύζυγός του, η Σοφί Γκρεγκουάρ-Τριντό.

Δύο ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Έριν Ο’ Τουλ του Συντηρητικού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) και ο Ιβ-Φρανσουά Μπλανσέ του Bloc Québécois, προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό τον Σεπτέμβριο.

Στον Καναδά, χώρα η οποία πλήττεται από το λεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας από τον Σεπτέμβριο, οι αρχές έχουν καταγράψει ως αυτό το στάδιο 10.136 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 234.500 και πλέον κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα ως χθες.

Βραζιλία: 18.947 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, 407 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 18.947 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 407 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει πάνω από 5,5 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, τον τρίτο υψηλότερο αριθμό στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και την Ινδία. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα έχει φθάσει τους 159.884 νεκρούς· είναι ο δεύτερος βαρύτερος στην υφήλιο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Κολομβία: 11.033 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, 179 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 στην Κολομβία αυξήθηκε κατά 11.033 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας συνολικά τους 1.074.184, ενημέρωσε χθες Σάββατο το υπουργείο Υγείας της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν 179 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 31.314 νεκρούς.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό εντοπίστηκε στη χώρα την 6η Μαρτίου.

Μεξικό: 6.151 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, 464 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 6.151 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 464 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στο Μεξικό ανέρχεται ως εδώ σε 91.753 θανάτους επί συνόλου 924.962 μολύνσεων.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι όμως θεωρούν ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων. Ενώ πριν από μία εβδομάδα, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας αναγνώρισε πως ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος στην πραγματικότητα, ως ακόμη και κατά 50.000, από αυτόν των επισήμως καταγεγραμμένων.

Η Πορτογαλία επιβάλλει εκ νέου lockdown στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο lockdown από τις 4 Νοεμβρίου για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καλώντας τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι εκτός αν πρέπει να μετακινηθούν για να πάνε στην εργασία τους, στο σχολείο ή στην αγορά και καλώντας τις εταιρίες να επιλέξουν την τηλεργασία.

Η μερική καραντίνα στην Πορτογαλία θα αφορά σχεδόν το 70% του πληθυσμού της.

Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα δήλωσε ότι τα μέτρα θα καλύπτουν 121 δήμους, ανάμεσά τους οι περιφέρειες της Λισαβόνας και του Πόρτο. Στις πληγείσες περιοχές από την επιδημία κατοικεί σχεδόν το 70% του πληθυσμού της Πορτογαλίας που είναι περίπου 10 εκατομμύρια.

«Ήρθε η ώρα που είναι απαραίτητο να λάβουμε περαιτέρω περιοριστικά μέτρα για να θέσουμε υπό έλεγχο αυτή την πανδημία», δήλωσε ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης στο τέλος του έκτακτου υπουργείου συμβουλίου που εξέτασε την υγειονομική κρίση.

Γερμανία: 14.177 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, 29 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 14.177 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 532.930, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, 29 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει τους 10.481 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Τόσο οι μολύνσεις, όσο και οι θάνατοι είναι μειωμένοι σε σύγκριση με την προηγουμένη (19.059 κρούσματα — ρεκόρ —, 103 νεκροί).

Κίνα: 24 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

Στην ηπειρωτική Κίνα επιβεβαιώθηκαν 24 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο, από 33 την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Τουρκία: Ο σύμβουλος και εκπρόσωπος της προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό

Ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενημέρωσε ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

«Βρίσκομαι στο τελικό στάδιο της θεραπείας μου για τον κορονοϊό», ανέφερε ο Καλίν μέσω Twitter, προσθέτοντας ότι παρουσίασε μόνο «ήπια συμπτώματα» και διαβεβαιώνοντας πως «είμαι αρκετά καλά αυτή τη στιγμή, δόξα τω Θεώ».

Ο Καλίν έγινε ο δεύτερος κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος της Τουρκίας που μολύνθηκε. Νωρίτερα χθες ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε, επίσης μέσω Twitter, ότι προσβλήθηκε, όπως και η σύζυγος και η κόρη του.

Χθες Σάββατο το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 2.213 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 375.367. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 75 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 10.252 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση ανέρχεται σε 2.075, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Ινδία: 46.963 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, 470 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Ινδία αυξήθηκε κατά 46.963 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 8.184.082 ως εδώ, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, άλλοι 470 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 122.111 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας ανέρχονται σε 570.458.

Συνολικά 7.491.513 άνθρωποι έχει κριθεί πως αποθεραπεύθηκαν.

Τις τελευταίες ημέρες, τα κρούσματα αυξάνονται με ολοένα ταχύτερο ρυθμό στην πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, επιβεβαιώθηκαν πάνω από 5.000 χθες Σάββατο.

Οι αρχές της πρωτεύουσας θα προσθέσουν άλλα 5.000 κρεβάτια στα νοσοκομεία, καθώς αναμένουν έξαρση της πανδημίας μετά την περίοδο των ινδουιστικών γιορτών. Η κυβέρνηση δεν κρύβει την ανησυχία της, με το υπουργείο Εσωτερικών να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με υγειονομικούς αξιωματούχους αύριο Δευτέρα στο Δελχί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα