Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ μετά τις εκτιμήσεις των exit poll

Οι εκλογές στη χώρα μας πρωταγωνιστούν στα δελτία ειδήσεων των ξένων μέσων

Parallaxi
τι-αναφέρουν-τα-διεθνή-μμε-μετά-τις-εκτ-989441
Parallaxi

Εικόνα: Eurokinissi

Οι εκλογές στην Ελλάδα πρωταγωνιστούν στα δελτία ειδήσεων των διεθνών ΜΜΕ.

Γνωστά μέσα και μεγάλα πρακτορεία κάνουν ολόκληρα αφιερώματα για τις σημερινές εκλογές στη χώρα. Μετά τη δημοσίευση των πρώτων εκτιμήσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα, μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο σχολιάζουν τα στοιχεία των exit poll, προβλέποντας προβλήματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Το BBC, ύστερα από τη δημοσίευση των exit poll, δημοσίευσε άρθρο στο οποίο σχολιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις, αναφέροντας:  “Η συντηρητική Νέα Δημοκρατία πρόκειται να κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής, αλλά δεν έχει την πλειοψηφία για μια οριστική νίκη, σύμφωνα με ένα αρχικό exit poll». Ενώ εκτιμάει πως η ΝΔ «μπορεί να κοιτάξει να δημιουργήσει έναν συνασπισμό με τον αντίπαλο της κεντροαριστεράς Πασόκ με 9,5-12,5%”.

Τις εκτιμήσεις των exit poll σχολιάζει και το site του Reuters υπογραμμίζοντας πως η “εάν η δημοσκόπηση επιβεβαιωθεί από τα αποτελέσματα, τα διχασμένα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας θα έχουν στη διάθεσή τους εννέα ημέρες για να βρουν εταίρους για έναν κυβερνητικό συνασπισμό ή θα προκηρύσσονταν νέες εκλογές σε περίπου ένα μήνα”.

Το γαλλικό “Liberation” σχολιάζει επίσης τα στοιχεία του exit poll αναφέροντας πως “εάν επιβεβαιωθεί το exit poll θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στο σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης”.

Στο ρεπορτάζ της η γερμανική DW υπογραμμίζει ότι “δεδομένων των μεγάλων διαφορών μεταξύ των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, οι διαπραγματεύσεις είναι πιθανό να είναι ακανθώδεις, καθιστώντας πιθανή μια δεύτερη ψηφοφορία στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου”

Η Washington Post, αναφέρει πως στην περίπτωση που οι συνομιλίες για συνασπισμό αποτύχουν ενδέχεται να διεξαχθούν δεύτερες εκλογές στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα