Top

Τι απαντά ο Αηδονόπουλος για το υπνωτήριο αστέγων στη ΔΕΘ

Όλα όσα είπε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης.

Parallaxi
τι-απαντά-ο-αηδονόπουλος-για-το-υπνωτή-723465
Parallaxi

«Βεβαιότατα ικανοποιημένος», παρά τις ντροπιαστικές εικόνες που δείχνουν αστέγους να κοιμούνται στο πάτωμα, δήλωσε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4, την εκπομπή Ορθά-Κοφτά και τον Απόστολο Λυκεσά, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος, σε σχέση με την λειτουργία της έκτακτης δομής φιλοξενίας αστέγων του δήμου, που λειτουργεί σε περίπτερο της ΔΕΘ.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε δημοσίευμα και καταγγελία της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνας Νοτοπούλου, που έκαναν λόγο για θλιβερές εικόνες, με ανθρώπους τυλιγμένους σε κουβέρτες να κοιμούνται στο πάτωμα με μόνη θέρμανση δυο μικρά ηλεκτρικά καλοριφέρ. Τις καταγγελίες συνόδευαν σχετικές φωτογραφίες.

Κληθείς να απαντήσει στις καταγγελίες ο κ. Αηδονόπουλος έκανε λόγο για «ψευδείς αιτιάσεις ότι δεν υπήρχε φαγητό, τουαλέτες με ζεστό νερό», και όπως είπε, «ανεξάρτητα από τα δύο ρεπορτάζ τα κρεβάτια τοποθετήθηκαν», κατόπιν εορτής. «Δεν κοιμήθηκαν στο δάπεδο, κοιμήθηκαν σε στρώμα στο δάπεδο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αηδονόπουλος. Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος, κρεβάτια υπήρχαν στον χώρο κατά τα δύο lockdown του Μαρτίου και του Νοεμβρίου, οπότε και λειτούργησε η έκτακτη δομή, ωστόσο τον Ιανουάριο ο χώρος που παραχωρείται από τη ΔΕΘ ζητήθηκε για την πραγματοποίηση αιμοδοσίας, με αποτέλεσμα τα κρεβάτια να αφαιρεθούν.

«Η εικόνα που παρουσιάστηκε δεν είναι τέλεια, αλλά παρείχαμε σε πρώτη φάση στέγη, τροφή και κλινοσκεπάσματα και σε δεύτερη φάση παρείχαμε και κρεβάτια. Με τα ηλεκτρικά σώματα προσπαθήσαμε να επικουρήσουμε τη θέρμανση του χώρου γιατί δεν επαρκούσαν τα κλιματιστικά» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αηδονόπουλος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, οι άστεγοι που έχουν μείνει στους δρόμους της πόλης είναι περίπου 20 και είναι άνθρωποι που δεν επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτές τις δομές.

Ακούστε τη συνέντευξη του Χ. Αηδονόπουλου στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4, την εκπομπή Ορθά-Κοφτά και τον Απόστολο Λυκεσά, εδώ:

https://soundcloud.com/user-958813084/914-16-2-2021a-2

Δείτε επίσης:

Τι θα γίνει με τα σχολεία στους δήμους της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα