Top

Τι απαντά το ΚΩΘ για τις καταγγελίες μαθητριών για αποπλάνηση από καθηγητή τους

«Το ΔΣ θα εξετάσει τη συμπεριφορά του καθηγητή με βάση το αποδεικτικό υλικό» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Parallaxi
τι-απαντά-το-κωθ-για-τις-καταγγελίες-μα-415886
Parallaxi
Εικόνα: Γιάννης Τριανταφυλλόπουλος

Τέσσερις κοπέλες κατήγγειλαν καθηγητή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης για προσπάθεια αποπλάνησης τους σε βάθος 12ετίας. Το θέμα αποκάλυψε η πρωινή εκπομπή του MEGA η οποία ανέφερε ότι η μια από τις κοπέλες που αποπλανήθηκε από τον συγκεκριμένο είναι ακόμα ανήλικη.

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης σε σημερινή ανακοίνωση του ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο θα διερευνήσει περαιτέρω τις καταγγελίες και αναλόγως θα αποφασίσει για την ανανέωση ή μη της συνεργασίας με τον καταγγελόμενο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αναφορικά με τις καταγγελίες σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με καθηγητή του Ωδείου μας.

Κατά του καθηγητή στον οποίο αναφέρθηκε η εκπομπή υποβλήθηκε στις 12.3.2021, δια του Διευθυντή ΚΩΘ, αναφορά σπουδάστριας, σύμφωνα με την οποία, κατά τα έτη 2010 – 2011, όταν η ίδια ήταν 15 – 16 ετών, ο καθηγητής προέβη σε πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος της και ειδικότερα την φλέρταρε επίμονα.

Ο καταγγελλόμενος καθηγητής συνδέεται με το KΩΘ με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με το άρθρο 82 ν. 1958/1991. Το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχει εφαρμογή στους υπαλλήλους της κατηγορίας αυτής, ούτε υπάρχει άλλη διάταξη πειθαρχικού δικαίου.

Το KΩΘ διαβίβασε την καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις 26.3.2021. Στη συνέχεια υποβλήθηκε στις 29.4.2021 καταγγελία κατά του ίδιου καθηγητή από γονείς ανήλικης μαθήτριας, που αφορούσε περιστατικά που έλαβαν χώρα τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020 και κατά την κρίση των καταγγελλόντων συνιστούσαν σεξ παρενόχληση.

Το KΩΘ διαβίβασε τη νέα αυτή καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις 15.6.2021. Σημειώνουμε ότι τα περιστατικά της πρώτης καταγγελίας ανατρέχουν σε χρόνο για τον οποίο κάθε ποινική ευθύνη (ή και πειθαρχική, αν συνέτρεχε) θα είχε παραγραφεί.

Οι καταγγελίες εξάλλου τέθηκαν υπόψη του καθηγητή, ο οποίος τις αρνήθηκε.

Πέραν των ανωτέρω άλλη καταγγελία κατά του καθηγητή δεν υποβλήθηκε στο KΩΘ. Δύο απόφοιτες του ΚΩΘ επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Διευθυντή για να υποστηρίξουν την αλήθεια της πρώτης καταγγελίας, επιθυμώντας όμως να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Κατόπιν τούτου, το ΔΣ στη συνεδρίαση του της 14.6.2021 αποφάσισε, στα πλαίσια του διευθυντικού του δικαιώματος ως εργοδότη και των ευθυνών του ως οργάνου διοίκησης δημοσίου καλλιτεχνικού εκπαιδευτικού ιδρύματος, την περαιτέρω διερεύνηση των καταγγελιών και συνέστησε επιτροπή, η οποία αυτή την εβδομάδα θα προβεί σε εξέταση των εμπλεκομένων μερών.

Στη συνέχεια το ΔΣ, πριν από την κατάρτιση οποιασδήποτε σύμβασης για το νέο σχολικό έτος 2021 – 2022, θα εξετάσει τη συμπεριφορά του καθηγητή με βάση το αποδεικτικό υλικό, αν πράγματι έχει προβεί στις πράξεις που του αποδίδονται και αν αυτές συνάδουν ή όχι με την ιδιότητα του καθηγητή ΚΩΘ, αναλόγως δε θα αποφασίσει και σχετικά με την ανανέωση ή μη της συνεργασίας με τον καταγγελλόμενο, με γνώμονα τη βέλτιστη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την προστασία της προσωπικότητας των μαθητών και μαθητριών, αλλά και των καθηγητών του.

Ο Πρόεδρος ΔΣ ΚΩΘ

Γεώργιος Κωνσταντινίδης

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα