Ελλάδα

Τι δήλωσε ο μεσίτης που κλωτσούσε τον Ζακ – «Ανθρώπινα χτυπήματα», λέει ο συνήγορός του

Όσα είπε στην κάμερα του STAR.

Parallaxi
τι-δήλωσε-ο-μεσίτης-που-κλωτσούσε-τον-ζ-381369
Parallaxi

«Δεν ήταν υπό την επήρεια ουσιών άρα είχε επίγνωση της δράσης που έκανε», δήλωσε στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του STAR ο μεσίτης που χτυπούσε με κλωτσιές τον Ζακ Κωστόπουλο μαζί με τον κοσμηματοπώλη. 

«Εμείς καταλάβαμε ότι υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μπει μέσα σε ένα κοσμηματοπωλείο για να ληστέψει. Μόλις βρέθηκε παγιδευμένος μέσα τον έπιασε αμόκ και ήθελε πάση θυσία να βγει έξω. Στην προσπάθειά του αυτή διέλυσε το κοσμηματοπωλείο, πήρε ένα μαχαίρι και ξεκίνησε για να βγαίνει προς τα έξω», σημείωσε τονίζοντας ότι επιμένει για το μαχαίρι επειδή «εγώ τον αφόπλισα».

«Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια, προς Θεού η ανθρώπινη ζωή το δέχομαι, το σέβομαι είναι η υπέρτατη αξία και δεν υπήρχε καμία πρόθεση από κανέναν για μια τέτοια κατάληξη», κατέληξε.

«Με την ιατροδικαστική έκθεση αποδείχθηκε ότι τα έξι χτυπήματα –που περιγράφονται ως ανθρώπινα χτυπήματα αφορούν μόνο εκδορές» λέει ο συνήγορος του μεσίτη, Ορφέας Φίλος.

Από τη μεριά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη, Χάρης Αναγνωστόπουλος, χαρακτήρισε επιστημονικά μη παραδεκτό το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που σχετίζονται με τα τραύματα που φέρει από χτυπήματα και από σπασμένα γυαλιά οφείλεται ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Επιπλέον, οι τοξικολογικές εξετάσεις βγήκαν καθαρές, αφού στην ειδική αναζήτηση «ναρκωτικών» τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαΐνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες).

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου ετοιμάζει να υποβάλει μηνύσεις κατά όλων εκείνων που ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιότητας, στις τελευταίες στιγμές του ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τη συμπεριφορά των αστυνομικών που συμμετείχαν στην σύλληψη του Ζακ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι «αςπροσεχάκηδες» ζέχνουν θάνατο

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα