Top

Τι έγινε το πρώτο Σαββατόβραδο της απαγόρευσης στην πόλη

Μεγάλη η ταλαιπωρία για όσους βρέθηκαν εκεί έξω.

Parallaxi
τι-έγινε-το-πρώτο-σαββατόβραδο-της-απα-825761
Parallaxi

Κάθε άλλο παρά ομαλά κύλησε το πρώτο Σαββατόβραδο της απαγόρευσης στην πόλη, αφού  πάμπολλοι ήταν εκείνοι που ταλαιπωρήθηκαν περιμένοντας- μάταια- κάποιο λεωφορείο στο κέντρο με σκοπό την επιστροφή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το βράδυ τα τελευταία λεωφορείο του ΟΑΣΘ ήταν τόσο γεμάτα ώστε δεν σταματούσαν καν στις στάσεις προκειμένου να επιβιβαστούν οι Θεσσαλονικείς.

Μάλιστα, δεκάδες άτομα κατέκλυζαν τις στάσεις με σκοπό να βρίσκονται από τη μία και έπειτα στο σπίτι τους στο πλαίσιο της απαγόρευσης.

oasth

Αποτέλεσμα αυτού να αναγκαστούν να επιστρέψουν πεζή στους προορισμούς τους.

Σημειώνεται ότι δυσάρεστη εμπειρία είχαν και όσοι προσπάθησαν να επιβιβαστούν αργά το βράδυ σε κάποιο ταξί. Και αυτό γιατί τα περισσότερα ήταν εξίσου γεμάτα, αναγκάζοντας κόσμο να περπατήσει χιλιόμετρα προκειμένου να τηρήσει τα μέτρα.

“Το πανέξυπνο μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη 1:00 ωθεί τους πάντες να βγαίνουν την ίδια ώρα. Και μετά τη σαρδελοποίηση εντός ΟΑΣΘ, θα συνωστιστούν στα μαγαζιά ως τα μεσάνυχτα. Πρόσω ολοταχώς για μετατροπή του mini σε mega lockdown!”, καταγγέλλει αναγνώστης στην parallaxi από μέρους του και παραθέτει την εξής φωτογραφία:

Και η “Πόλη- Ανάποδα” όμως έσπευσε να επισημάνει τα σχετικά προβλήματα που εντοπίστηκαν, χαρακτηρίζοντας τις απαγορεύσεις γελοίες.

Ιδού το σχόλιο και η χθεσινή φωτογραφία που ανήρτησε το μέλος της “Πόλης Ανάποδα”, Τάσος Παρασκευόπουλος, από τη γραμμή “5”.

«Από σήμερα στη Θεσσαλονίκη απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας αλλά και της μουσικής στην εστίαση. Κάποιοι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους και πιστεύουν ότι με γελοίες απαγορεύσεις και περιστολή των δικαιωμάτων θα σταματήσουν την εξάπλωση του ιού. Ενώ για τους χώρους που πραγματικά ο πληθυσμός κινδυνεύει να νοσήσει σφυρίζουν αδιάφορα.»

Υπενθυμίζεται ότι η επιδημιολογική εικόνα στην περιοχή όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή, είναι ιδιαίτερα ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Ενδεικτικό είναι ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας Covid είναι ήδη πλήρεις, ανεβάζοντας στα ύψη την ανησυχία.

Παρακάτω τα τελευταία στοιχεία για τις κλίνες ΜΕΘ:

ΑΧΕΠΑ 15 στις 15

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 15 στις 15 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 11 στις 11 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 22 στις 22 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 8 στις 8

Αυξητική είναι η τάση στη συγκέντρωση του ιού στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, το μεγάλο ερώτημα περιστρέφεται γύρω από τις εορτές του Οκτωβρίου και συγκεκριμένα τις παρελάσεις της 28ης και τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, στις 26 του μηνός. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την εβδομάδα που ξεκινάει αύριο.

Πονοκέφαλο εξακουλουθούν να αποτελούν τέλος και τα κορονοπάρτι, που παρά το mini lockdown, συνεχίζονται.

Με πληροφορίες από in.gr 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα