Επικαιρότητα

Τι είπε ο Μπουτάρης για τον σταθμό του Μετρό στη Βενιζέλου

Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.

Parallaxi
τι-είπε-ο-μπουτάρης-για-τον-σταθμό-του-μ-424494
Parallaxi

Για τον σταθμό του Μετρό στη Βενιζέλου και τη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων μίλησε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης». 

«Η θέση της κυβέρνησης δεν είναι αυτή, έχω βάσιμους λόγους που το λέω. Ξεκίνησε η ιστορία από μία εμμονή του ανεπανάληπτου του κ. Σιμόπουλου που διετέλεσε γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων και δεν έκανε τίποτα για το θέμα», είπε ο κ. Μπουτάρης. «Δεν έχουμε κυβερνητική θέση ακόμη στο Μετρό, ο κ. Σιμόπουλος δεν έχει κυβερνητική θέση αλλά προσπαθεί να κάνει θόρυβο γύρω από το όνομά του», πρόσθεσε.

Σχετικά με την στάση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον σταθμό της Βενιζέλου ξεκαθάρισε ότι αυτό που έχει πει είναι «”ναι μεν ήμουν από την αρχή υπέρ της απομάκρυνσης και επανατοποθέτησης, αν όμως τα έργα έχουν φτάσει σε ένα σημείο που να είναι μη αναστρέψιμη και η δαπάνη και η δουλειά φυσικά δε πρόκειται να επιμείνω”.»

«Το να αλλάξει ο τρόπος ανάδειξης των αρχαιοτήτων, να χαλάσει ό,τι έχει γίνει ως τώρα, να μεταφερθούν, να αποθηκευθούν και να ξανατοποθετηθούν τα αρχαία χρειάζονται άλλα 4 χρόνια, χώρια τα λεφτά. Το σύνολο της κοινότητας των αρχαιολόγων των επιστημόνων έχουν δηλώσει ότι πρέπει να παραμείνουν τα αρχαία in situ», σχολίασε.

ΔΕΙΤΕ το σχετικό αφιέρωμα της Parallaxi για το θέμα: Ποιος θέλει να ανοίξει μια νέα πληγή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης;

Πηγή: Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα