Ελλάδα

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Αρχικά βροχές αλλά στη συνέχεια θερμοκρασία άνω των 30 βαθμών θα έχουμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Parallaxi
τι-καιρό-θα-κάνει-το-τριήμερο-του-αγίου-585805
Parallaxi

καιρός ήλιος μάσκα

Αρχικά βροχές αλλά στη συνέχεια θερμοκρασία άνω των 30 βαθμών θα έχουμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Η θερμοκρασία παρουσιάζει άνοδο, σε όλη τη χώρα, από σήμερα Παρασκευή. Όμως, αναμένονται τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά και τη Μακεδονία από το απόγευμα και στα υπόλοιπα τοπικά από το βράδυ. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από το βράδυ στα βορειοδυτικά. Παράλληλα, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα 

Αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Προς το βράδυ της Παρασκευής και τα ξημερώματα του Σαββάτου μπορεί να έχουμε κάποιες μικρές πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά τμήματα του νομού.

Βροχές θα πέσουν σε κάποιες περιοχές όμως και το Σάββατο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία τα νησιά του βορείου Αιγαίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και- κυρίως στα βόρεια- σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι από τα δυτικά και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι- νοτιοανατολικοί, 4-6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες 4-6 μποφόρ και το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν στο Αιγαίο.

Άνοδος της θερμοκρασίας από την Κυριακή

Από την Κυριακή όμως θα βελτιωθεί ο καιρός και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί τη Δευτέρα, αλλά και την Τρίτη.

Πιο αναλυτικά, ο καιρός την Κυριακή θα είναι γενικά αίθριος, ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Την Δευτέρα και Τρίτη 

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3-4 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.

Πηγή: ΕΜΥ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα