Ελλάδα

Τι παρέδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Γιάννη Σαρμά

Πολλοί αναρωτήθηκαν για το περιεχόμενο του ογκώδους μπλε φακέλου - Δείτε το βίντεο

Parallaxi
τι-παρέδωσε-ο-κυριάκος-μητσοτάκης-στο-1012043
Parallaxi

Έναν ογκωδέστατο μπλε φάκελο παρέδωσε στον Ιωάννη Σαρμά, το νέο υπηρεσιακό πρωθυπουργό της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πολλοί αναρωτήθηκαν τι περιλαμβάνει ο φάκελος αυτός. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά είπε: «Κύριε πρόεδρε σας υποδέχομαι στο Μέγαρο Μαξίμου. Θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη στα καθήκοντά σας ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός και θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να σας παραδώσω έναν ολίγον ογκώδη φάκελο ο οποίος συμπεριλαμβάνει μία σειρά από στοιχεία τα οποία πιστεύω ότι θα βρείτε χρήσιμα όπως τη συνοπτική παρουσίαση των υπουργείων και των παραχθέντων αποτελεσμάτων της προεδρίας της κυβέρνησης, το σχέδιο κυβερνητικής πολιτικής για το 2023, ένα συνολικό σημείωμα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας αλλά και τα κρίσιμα επιχειρησιακά ορόσημα του επόμενου τριμήνου καθώς και τα ετήσια σχέδια δράσης των υπουργείων. Πιστεύω ότι καταδεικνύεται με αυτό τον τρόπο ότι το επιτελικό κράτος διασφαλίζει τη συνέχεια της λειτουργίας της κρατικής μηχανής.

Και παρότι το Σύνταγμα προβλέπει ορισμένο χρόνο στα καθήκοντα της υπηρεσιακής κυβέρνησης όπως γνωρίζετε είστε μία κυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες και κατά συνέπεια πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε η μετάβαση από την απερχόμενη κυβέρνηση στην υπηρεσιακή κυβέρνηση να γίνει με όλους τους κανόνες που η συνέχεια του κράτους επιβάλει. Οπότε και πάλι να σας ευχηθώ καλή δύναμη στα καθήκοντά σας και προφανώς είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε».

Ο κ. Σαρμάς του απάντησε: «Η κυβέρνηση αυτή θα είναι μία κυβέρνηση υπηρεσιακή. Θα έχει όλες βέβαια τις εξουσίες αλλά μόνο τις εξουσίες για να εφαρμόσει το νόμο μέχρις ότου εδώ στο Μαξίμου επανέλθει πάλι αυτός που θα προέρχεται από τη λαϊκή βούληση. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ένας πρόεδρος ανωτάτου δικαστηρίου ξέρει πάρα πολύ καλά ότι είναι μόνο και μόνο για να οργανώσει τις εκλογές και επίσης για να συνεχιστεί η λειτουργία της εκτελεστικής λειτουργίας και του κράτους χωρίς να υπάρξει κενό. Μέχρι να έρθει αυτός που είναι φυσικός δικαιούχος σε αυτό το κτήριο».

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα