Ελλάδα

Τι πρέπει να ξέρετε για το νερό που αφήνετε στα αδέσποτα

Ο παγετός βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτό το θέμα προβληματίζει τους φιλόζωους.

Parallaxi
τι-πρέπει-να-ξέρετε-για-το-νερό-που-αφήν-397481
Parallaxi
Εικόνα: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Τα χιόνια που επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη, αλλά παράλληλα και οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εδώ και μέρες στην πόλη, κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για ένα παραπάνω δοχείο νερού διαθέσιμο στα αδέσποτα σκυλιά. 

Ωστόσο, το μείον που κυριαρχεί στο θερμόμετρο εκεί έξω, δυσκολεύει τα πράγματα σε ό, τι αφορά την κατάσταση του νερού. Εμείς μπορεί να το βγάζουμε έξω σε υγρή μορφή, αλλά σύντομα είναι πιθανό να «μεταμορφωθεί» σε πάγο.

Τι προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση;

Σύμφωνα με τον Σταύρο Ζαμπέτογλου, πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ), δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς «λίγο – πολύ ένα ζώο θα βρει νερό για να πιει, είτε από το χιόνι είτε από ποσότητες νερού που θα λιώσουν και θα συγκεντρωθούν σε κάποιο σημείο».

«Από τη στιγμή που κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να υιοθετήσει κάποιο ζώο συντροφιάς από τον δρόμο, εκείνο που μπορεί να κάνει είναι να του δώσει λίγη τροφή και να επιδείξει λίγη ανθρωπιά, να μην το κλωτσήσει, να μην το διώξει, να μην του ρίξει φόλα. Μπορεί να υπάρχει σε έναν βαθμό ευαισθητοποίηση του κόσμου, ωστόσο πρέπει να υπάρχει μια γενικότερη κουλτούρα σεβασμού και αγάπης προς τα αδέσποτα», επισημαίνει στο ΑΠΕ σε ένα γενικότερο πλαίσιο, επαινώντας σαφώς τη σκέψη των φιλόζωων να βγάλουν λίγο νερό για τα αδέσποτα στο κρύο.

Την ίδια ώρα, στο facebook group «Αδέσποτα Ζώα Θεσσαλονίκης» είναι έντονος ο προβληματισμός για το θέμα. Μια λύση που προτείνεται από μέλη είναι να ρίχνετε στο νερό λίγη ζάχαρη προκειμένου να μην παγώσει, ιδέα που άλλοι με τη σειρά τους καταρρίπτουν σημειώνοντας ότι το δοκίμασαν χωρίς αποτέλεσμα.

Όπως και να ‘χει, υπάρχουν άπειροι τρόποι για να βοηθήσετε σκύλους αλλά και γάτες που ζουν έξω να περάσουν αλώβητοι από αυτή την κακοκαιρία. Αυτοσχεδιάστε με αγάπη, αυτό είναι το μότο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τροφή και λίγη ανθρωπιά για τα αδέσποτα της Θεσσαλονίκης στον παγετό – Ο χρήσιμος οδηγός

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα